avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

buna seara.sotul e nascut in 1964.a lucrat la doljchim 27 ani (1983-2010)fara intrerupere. a avut in acesti ani grpa 1 10 ani si grupa 2 cam 6 ani ,restul anilor conditii speciale de munca.in aceste conditii cand ar putea iesii la pensie anticipat,partial anticipat,sau definitiv? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:36, 20 Februarie 2013
Precizati exact:
-Numarul anilor de grupa I-a
-Numarul anilor de grupa II-a
Daca se poate si procentul
-Numarul anilor in conditii speciale
buna ziua. grupa 1 a lucrat 11 ani ,grupa 2 a lucrat 5 ani si jumatate,iar grupa speciala de munca a lucrat 10 ani si jumatate pana in 2010. dupa aceia a beneficiat de somaj 1 an . astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc.
Limita de varsta la 56 ani si 6 luni.Reducerea este de 8 ani si 6 luni din 65.
va multumesc pt raspuns.
of doamne am incurcat socotelile.rectific sotul a lucrat 11 ani si5 luni grupa 1 ,5 ani de grupa 2 si 5 ani si jumatate de grupa speciala de munca. in afara de acesti ani a facut armata 1 an si 4 luni iar dupa ce sa inchis fabrica a mai beneficiat de 1 an somaj.acum va rog frumos mai calculati-mi o data si spuneti-mi cand ar tr sa iasa la pensie? va multumesc pt intelegere.

Alte discuții în legătură

Pensionare Vasile_1962 Vasile_1962 Buna ziua!!Sunt nascut la 21 iul 1962 .Din iulie 1987 lucrez pe platforme petroliere marine respectiv grupa 1 apoi a devenit conditii speciale [deosebite] de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata dannybog82 dannybog82 buna seara, imi puteti zice daca o persoana de sex feminin cu varsta de 56 ani nascuta in luna nov.,si 25 ani pe cartea de munca are drept la pensie?sau ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei la casa de pensii vasmili vasmili buna seara , am si eu o intrebare am 42 de ani si as dori si eu sa platesc la casa de pensii ca sa pot beneficia de pensie precizez ca pana acuma nu am lucrat ... (vezi toată discuția)