avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dosar pentru majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dosar pentru majorare pensie alimentara

Buna ziua!

As dori sa stiu ce trebuie sa contina dosarul pe care il depun la tribunal. Eu am hotararea de divort initiala si cu cuantumul pensiei, in forma definitiva si irevocabila, si am mai facut ulterior o actiune de majorare. Acum trebuie sa depun in forma definitiva si irevocabila si sentinta a doua, cea in care am facut ulterior majorarea? Sau este de ajuns sa pun doar o copie a sentintei, fara stampile etc?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:05, 21 Februarie 2013
Ar fi bine sa depuneti si cea dea doua hotarare cu mentiunea definitiva si irevocabila - va costa cativa lei, si sa o anexati impreuna cu hotararea de divort, cererii de majorare a pensiei de intretinere.
si exact ce trebuie sa aduc pentru a o face definitiva si irevocabila? ca sa nu mai fac un drum in plus, ci sa ma duc deja cu taxele, timbrele etc.
Taxe de timbru de 2 lei per exemplar, timbru judiciar 0,15 lei, cerere, copie hotarare, uneori copie CI.
nu imi trebuie si copie dupa CN copil?
aveti nevoie de cerere de majorare pensie intretinere, sentinta de divort (unde s-a si stabilit initial pensia), sentinta de majorare a pensiei, taxa de timbru, si trebuie sa dovediti cererea prin aceea ca tatalui i s-au majorat veniturile, sau o sa-l oblige instanta sa depuna adeverinta cu veniturile din ultimele 6 luni.

certificatele de nastere nu va trebuie, rezulta din sentinte situatia copiilor.

mult succes!

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinte divort si partaj ysis81 ysis81 buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta MihaDrag MihaDrag buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)