avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Daca am fost concediat pentru ca postul meu a fost desfiintat, angajatorul mai poate angaja o noua persoana pe acelasi post (bineinteles dupa reinfiintarea postului respectiv) ?
Daca DA, dupa cat timp? si daca se poate si un articol de lege.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 18 Februarie 2013
1. - Codul muncii (art.268) spune ca se poate contesta decizia de concediere in 30 de zile calendaristice de la data comunicarii acesteia.
- Referindu-se la acelasi aspect, Legea dialogului social (nr.62/2011, art.2011) vorbeste de 45 de zile calendaristice.

2. Asadar daca in aceasta perioada decizia de concediere nu este contestata atunci angajatorul poate reinfiinta locul de munca si poate angaja o alta persoana sau tot pe dvs.
Multumesc mult pentru raspuns.
@ geny70

Angajatorul poate angaja oricand o alta persoana ... nu exista niciun text de lege care sa-i interzica asa ceva angajatorului ...
Asa este cum spune @freeelis dar daca angajeaza pe cineva pe acelasi post inlauntrul celor 45 de zile inseamna ca desfiintarea locului de munca nu este reala si serioasa si puteti contesta in instanta de judecata decizia de concediere.
Asta este altceva .. insa pentru a face asa ceva va trebui sa detina numite informatii din interiorul angajtorului ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare noua dupa conedierea unui salariat isobelbella isobelbella in cat timp se poate face o angajare pe acelasi post dupa intrarea in somaj a unui angajat? (vezi toată discuția)
Actiunea in justitie privind concedierea nelegala petcuvioleta petcuvioleta Inainte cu trei zile de a se expira perioada de previz, urmare deciziei de concediere colectiva prin desfiintarea postului, am fost nevoita sa intru in ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie laura-jurist laura-jurist Buna ziua, in materia dreptului muncii, o decizie de incetare a CIM ca urmare de desfiintarii postului in ce termen poate fi formulata? 30 zile conform art. ... (vezi toată discuția)