Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia privata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia privata

DE cind au aparut pensile private mi-am facut la o banca si acum am ramas fara loc de munca de anul trecut si pot face o cerere la banca sa solicit banii livrati la pensia privata sa mi ii dea ca sa am un venit si cind ma angajez sa o ia-u de la 0 cu contribuntia.
EXSISTA o lege care sa o depun bancii sa imi dea acesti banii.
Cel mai recent răspuns: baicanc , utilizator 20:26, 19 Februarie 2013
trebuie sa cititi cu atentie contractul pe care l-ati semnat referitor la pensia privata si conditiile in are va puteti retrage banii.
DAR trebuie sa exsiste o posibilitate de a retrage banii ptr pensia privata.
Specificati, va rog, la ce fel de pensie privata va referiti.
Este vorba de pilonul II sau pilonul III?
Multumesc!
PENSIA privata obligatorie care s-a incheiat cind iesi la pensia de la stat sa beneficiezi si de acea pensie privata dar nu mai gasesc contractul de la pensia privata.
Este vorba de pensia privata obligatorie pilonul II.
Va recomand sa studiati legea 411/2004, dupa care sa intrati pe siteul Camerei Deputatilor si sa vedeti si PL 215/2012.
Cand va formati o parere va rog sa o postati pe forum.
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata dascalu  marta dascalu marta ce vrea sa spuna o pensie privata, cat este de eficienta si sigura (vezi toată discuția)
Pensia obligatorie xemina xemina Buna seara as dorii sa stiu daca mai exista legea pensiei obligatorii pentru tinerii pana in 35 ani ,Pot sa imi retrag banii de la fondul de pensie obligatorie? (vezi toată discuția)
Angajat devenit pfa - ce se intampla cu pilonul 2? tattila tattila Buna ziua daca un angajat bugetar devine PFA si avea o adeziune obligatorie (avand varsta sub 35 de ani in 2007) la pilonul 2 , iar acum avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)