avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revizuire pensie grupaII
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revizuire pensie grupaII

O persoana s-a pensionat conf. L19/2000 in sept.2010. In urma unei Hotarari judecatoresti fostul angajator trebuie sa-i elibereze o adeverinta pt. atestarea a 10 ani lucrati in grupa II .Intrebari 1. poate cere Casei de pensii recalcularea retroactiv, de la deschiderea dreptului la pensie? 2.decizia de recalculare-cu adaugarea acestui stagiu nevalorificat la timp- se va face dupa L19/2000?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:53, 19 Februarie 2013
1)Nu.
2)Nu.
Diferenta se va acorda incepnd cu luna viitoare.
Se aplica legea 263/2010

Art. 107

(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.

(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie Statescu Statescu Buna seara! Am iesit la pensie ( limita de varsta ) incepand cu 19.07.2013. Desi am inceput cu mult inainte de aceasta data sa adun toate actele necesare, ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate( militar) bansorin bansorin Am beneficiat de pensie de invaliditate gradul 2, timp de 1 an si 11 luni, boala a fost in timpul si din cauza serviciului miltar, eu avind virsta de 21 ani. ... (vezi toată discuția)
Pot solicita recalcularea pensiei? fpamfile fpamfile Dupa pensionare, am avut continuitate la acelasi loc de munca, printr-un contract pe perioada determinata de 10 luni. Pot solicita recalcularea pensiei? Cum ... (vezi toată discuția)