avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de le neuropsihiatrie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de le neuropsihiatrie

Va rog sa imi spuneti daca o persoana care are certificat de la neuropsihiatrie, are drept de semnatura in vanzarea unor bunuri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 19:43, 27 Februarie 2013
Buna seara!

Atata vreme cat o persoana majora nu este pusa sub interdictie, poate incheia orice acte binevoieste, indiferent de diagnosticele date de o institutie medicala.

Numai bine!
Cine poate sa o puna sub interdictie daca se constata ca doreste sa distruga toate bunurile mostenite?
Multumesc!
Punerea sub interdictie se dispune daca se constata printr-un examen psihiatric ca persoana in cauza nu are discernamantul necesar pentru a se ingriji de interesele sale si poate fi solicitata de orice persoana din preajma celui ce urmeaza a fi pus sub interdictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere sub interdictie Altimob Altimob Este vorba de o persoana de sex masculin, adulta, internata in acest moment intr-un spital de psihiatrie si masuri de siguranta. Parintii sunt decedati de 2 ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie codrutavlad codrutavlad buna ziua! este obligatoriu ca o persoana cu dementa vasculara, care are certificat de incadrare in gradul Grav de handicap,sa fie pusa sub interdictie?de ... (vezi toată discuția)
Cine are drept la mostenire? sau intra in propietatea primariei ? andryzs andryzs Buna ziua Cea ce va prezint este un caz special. Doua femei in varsta de 32 respectiv 26 de ani, orfani (mama,tata mort) ,cele doua femei se incadreaza in ... (vezi toată discuția)