avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara.Sunt profesor debutant la liceu.As dori sa mi dau demisia.Intrebarea este care este procedura?cat dureaza preavizul?
Cel mai recent răspuns: irinuxa , utilizator 20:10, 20 Februarie 2013
perioada de preaviz conform codului muncii este de 20 de zile
Codul Muncii nu reglementeaza o astfel de perioada de preaviz ...

Art.81 C.mun.
.....
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
......

1. Nu exista nicio procedura optima pentru demisie ... daca va dati demisia , atunci aceasta poate fi cu au fara preaviz.. In acest sens, notificati angajatorul ca incepand cu data de ... va dati demisia.
Angajatorul va lua act de vointa dvs unilaterala de incetare a c.i.m. si va pune rezolutia pe cererea dvs de demisie ”cu sau fara preaviz”. Regula in materia demisiei este incetarea c.i.m. dupa efectuarea unui preaviz. Insa in conditiile pevazute de Codul Muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz.

2. Daca doriti sa nu efectuati preavizul , atunci incercati varianta incetarii c.i.m. cu acordul partilor - art.55 li.b C.mun. - situatie in care nu se acorda preaviz.

multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in absenta reprezentantului legal hbira hbira Buna ziua, As avea doua situatii pentru care va rog sa ma ajutati: Compania la care lucrez este deschisa in romania dar reprezentantul legal este un ... (vezi toată discuția)
Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Demisie sau lichidare in perioada de angajare pe durata determinata,primele 3 luni 666ate 666ate Prin o firma particulara de recrutarea si plasarea fortei de munca am ajuns sa lucrez intr-o companie straina,dar apartin 3 luni acelei firme de recrutare,pe ... (vezi toată discuția)