avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din astia 8 ne stim lotul de teren care ne apartine, intrebarea mea este cand voi face schita cadastrala voi face, numai pe lotul meu de teren sau trebuie sa faca si pe loturile celorlalti 7? mentionez ca eii nu sunt interesati sa iasa din indiviziune, dar sunt deacord ca eu sa ies.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Deocamdată, nu aveţi un "lot al dv.", pentru că dacă aţi fi avut, nu ar mai fi fost necesară ieşirea din indiviziune.

Dacă însă imobilul respectiv permite împărţirea sa în 8 părţi distincte, şi dacă ideea este ca fiecare să ia câte o parte, şi nu unul să ia tot iar ceilalţi să primească sultă (despăgubire), atunci, în momentul întocmirii documentaţiei cadastrale, va trebui să îi specificaţi topografului faptul că doriţi să faceţi şi dezmembrăre.
nu este vorba de un imobil ci de 7 suprafete de teren extravilan si de o suprafata intravilan care mi sa cuvenit mie la mica noastra intelegere,eu trebuie sa cer domnului de la cadastru sa dezmembreze acel intravilan de celelalte 7 si sa imi faca schita doar pe acea suprafata? va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveţi act de proprietate în care suprafeţele respective de teren sunt evidenţiate separat, sau dacă aveţi un titlu de proprietate în care terenul este evidenţiat în mod distinct, cu tarla şi parcelă, adică "lotul" dv. este deja individualizat şi nu este de fapt o bucăţică dintr-o suprafaţă mai mare descrisă ca atare în titlu, atunci puteţi întocmi cadastrul doar pe suprafaţa respectivă, şi în momentul în care faceţi partajul, puteţi rămâne cu terenul în lot, iar pe ceilalţi îi puteţi despăgubi. Veţi rămâne însă, în continuare, coproprietar pe celelalte imobile.

Dacă doriţi să le includeţi pe toate în partaj, atunci trebuie cadastru pentru fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)
Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Cadastru parțial? Mira1925 Mira1925 Pot sa fac un cadastru numai pentru o porțiune (1/3) de pamant alocat mie de un Act de Proprietate cand ceilalți beneficiari (la 2/3 de pamant) nu au toate ... (vezi toată discuția)