Buna seara ,
Vreau sa va intreb daca nu am actele propietatii pe care vreau sa o dezbat pot face acest lucru si in ce context .
Sa va explic mai detaliat ,tatal meu a decedat si ca si mostenitor am ramas eu si sotia lui ,eu fiind din prima casatorie a tatalui meu .Noi am dezbatut ce aveam de dezbatut dar acum dupa ceva timp am aflat ca mai sunt de dezbatut niste terenuri care sunt de la bunicul meu adica tatal tatalui meu ..
Unul din fratii tatalui meu a mintit 20 de ani ca el are acte de propietate pe terenurile care i-au apartinut bunicului(bunicul i-a vandut lui o casa si 1000 m2 dar au mai ramas 3000 m2 din gradina care nu i-a vandut dar el a mintit ca i-a vandut ) si acum ne-a chemat la dezbatere pentru ca nu avea ce sa faca ,deoarece a vrut sa faca act de propietate unuia dintre copiii lui si si-a dat seama ca nu poate face acest lucru fara dezbatere in urma bunicului .
Ceilalti frati l-au crezut pe cuvant inclusiv tatal meu cand traia si nu au incercat nimic sa fac crezand ca el are acte si pe restul de teren .
Acum el ne-a chemat la dezbatere dar a vrut ca toata lumea sa-i cedeze lu si binenteles toti au inteles minciuna lui timp de 20 ani si nu vor sa-i cedeze.El vazand ca nu iese cum vrea el a retras actele din notariat ,numai ca doar el are actele terenului si binenteles nu vrea sa ne dea .
Ce este de facut in acest caz ,ca el zice ca o sa facem doar cand vrea el si numai atunci ?
Va multumesc frumos
Buna seara
Vreau sa va mai intreb daca mostenrea aceasta de la bunicii tatalui meu ia parte si sotia tatalui meu ? O matusa ma bate la cap ca ea nu ar avea drept decat eu deoarece este mostenire de la bunicii mei (parintii tatalui meu )
Soţia tatălui dumneavoastră nu este moştenitoarea bunicilor, ci moştenitoarea soţului ei decedat (adică a tatălui dv.)
Dacă tatăl dv. a decedat în urma părinţilor lui, atunci el îi va moşteni, împreună cu ceilalţi fraţi (dacă mai are), iar moştenitorii tatălui dv. veţi fi dv. împreună cu ceilalţi fraţi (dacă mai aveţi) şi soţia lui supravieţuitoare. Deci din bunurile bunicilor, care s-au transmis tatălui dv., va avea şi soţia o cotă-parte.
Dacă tatăl dv. a decedat înaintea părinţilor lui, atunci dumneavoastră veţi veni în locul tatălui dv., "prin reprezentare", la succesiunea acestora, iar soţia lui va fi "scoasă din ecuaţie".
Desigur, şi în acest din urmă caz, soţia va fi moştenitoarea tatălui dumneavoastră, atâta doar că nu va mai dobândi cotă-parte din dreptul de proprietate asupra bunurilor care au aparţinut bunicilor.
Tatal meu a decedat dupa bunicii mei (respectiv parintii lui) ,care sunt cotele eu 3/4 si ea 1/ 4?
Are vre-o importanta daca la data decesului bunicilor mei tatal meu nu era casatorit legal cu cea de a doua sotie ?
Dacă nu erau căsătoriţi, atunci nu putem vorbi despre soţie, ci despre concubină, care nu îl moşteneşte decât dacă ar fi lăsat vreun testament în care o instituie legatar.
În acest caz, sunteţi unica moştenitoare a tatălui dv., cu condiţia să nu mai aveţi fraţi şi să nu existe nici moştenitori testamentari.
În ceea ce priveşte cota cuvenită tatălui dv. din averea bunicilor, aceasta este deja calculată, întrucât aţi spus că deja aţi dezbătut succesiunea pe alte bunuri. O veţi găsi specificată în certificatul de moştenitor care vi s-a eliberat deja.
Sucesiune
marianbica
Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru.
In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)