avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot fi executat silit de catre o firma de recuperari ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot fi executat silit de catre o firma de recuperari creante ?

Am luat un credit de nevoi personale de la banca in 2008 pentru care am semnat eu si sotia. Acum datorita problemelor financiare personale nu am mai reusit sa achit ratele la credit si banca a cesionat creantele ce decurg din credit lui [firma de recuperari creante] care ma tot preseaza sa semnez un contract de plata a restului de credit cu ei si fara dobanda spun ei.In caz contrar afirma ca vor recurge la executare silita.Daca sunt divortat pot sa o execute pe fosta sotie daca a semnat si ea cand am luat creditul in 2008 ?Mentionez ca din creditul de 16500 de euro am achitat 16600 si acum spun ca mai trebuie sa achit inca 15500 de euro.As vrea sa stiu daca cei de la [firma recuperari creante] pot sa o execute silit pe fosta sotie daca si ea a semnat la luarea creditului si acum este unica proprietara a locuintei care am avut-o impreuna.Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 09:14, 22 Februarie 2013
Buna ziua,

sotia dvs are calitate de debitor la fel ca si dvs, daca a semnat contractul de credit cu banca.
Firma care a preluat creanta poate sa va execute silit pe oricare dintre dvs, inclusiv prin vanzarea la licitatie a locuintei sotiei.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu
Nu are importanta faptul ca ati divortat, atat timp cat apareti amandoi ca debitori. In consecinta, va fi executate oricare dintre dvs, sau amandoi, pana la recuperarea sumei restante. Totusi, cereri niste explicatii privind suma.
Dumneavoastra ati achitat 16600 de euro din sold, sau total, inclusiv dobanda?
Am achitat 16600 in total.O cunostinta mi-a spus ca cei de la Kruk nu procedeaza legal pentru ca nu mi-au trimis niciun document referitor la cesionarea catre ei a creantelor de catre banca ci numai m-au anuntat ca le-a fost cesionata lor creanta si au inscris-o in arhiva de garantii mobiliare.Mentionez ca eu si fosta sotie aparem in contractul de credit: denumiti in continuare(impreuna si in mod solidar),,imprumutatul'' si la garantii sunt mentionate -Garantie reala mobiliara asupra veniturilor prezente si viitoare(salarii,onorarii,dividende,pensii,diurne,chirii,drepturi de autor,etc) ale mele,fara sa fie mentionat numele fostei sotii.
Data ati platit in total acea suma, uitati-va pe graficul de rambursare cat ati platit de fapt din sold, nu uitati ca, daca ati avut un credit cu anuitati egale, in prima perioada cea mai mare parte a pletilor e reprezentanta de dobanda. Dupa ce nu ati mai platit au inceput sa curga sipenalizarile de intarziere si dobanzi penalizatoare. Solicitati de la societatea de recuperari creante contractul de cesiune si intelegeti-va cu ei la un plan de rambursare in forma scrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare? lili cristescu lili cristescu Buna dimineata ! Am un card de credit la Banca si din motive de somaj nu am mai putut fi la fel de corecta, motiv pentru care banca a vandut creditul ramas ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rate banca xmagx2001 xmagx2001 Buna ziua, sunt cu fostul meu sot in actiune de partaj, noi am luat acum 2 ani un imprumut bancar in care el este imputernicit si eu codebitor. In momentul ... (vezi toată discuția)
Credit cesionat de banca altair1977 altair1977 Buna ziua, In octombrie 2006 am incheiat un contract de credit bancar pentru persoane fizice in valoare de 15.000 lei pe o perioada de 10 ani. Conform ... (vezi toată discuția)