avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de analize??!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de analize??!

ce trebuie sa fac daca nu mai primesc somaj,nu mi-am gasit de lucru si am nevoie sa-mi fac investigatii medicale.mai beneficiez de gratuitate k atunci cd. lucram?
nu am nici un venit;sotul in schimb lucreaza.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:35, 22 Februarie 2013
In acest caz sunt aplicabile prevederile art. 259 alin. 7 lit. c din Legea 95/2006:

c) sa achite atat contributia legala lunara si obligatiile fiscale accesorii prevazute la lit. b) pentru perioada in care au realizat venituri impozabile, cat si contributia legala lunara, precum si majorarile de intarziere prevazute la lit. a) sau, dupa caz, obligatiile fiscale accesorii, pentru perioada in care nu au fost realizate venituri impozabile pe o perioada mai mare de 6 luni. Aceasta prevedere se aplica situatiilor in care in cadrul termenelor de prescriptie fiscala exista atat perioade in care s-au realizat venituri impozabile, cat si perioade in care nu s-au realizat astfel de venituri. In cazul in care perioada in care nu s-au realizat venituri impozabile este mai mica de 6 luni, se achita contributia legala lunara proportional cu perioada respectiva, inclusiv majorarile de intarziere si obligatiile fiscale accesorii, dupa caz.
ca sa inteleg:

1/ imi pot face investigatiile medicale de care am nevoie pe asigurarea sotului.!

2/este necesar sa-mi platesc asigurarile oricum, chiar daca nu am nici un venit,suma fiind de aproximativ 40ron raportat la salariul minim?!
Da la ambele intrebari...
stiti cumva unde pot plati asigurarea tinand cont k stau in sector 6, bucuresti?!
Mergeti la Administratia fiscala a sectorului in care domiciliati.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : mama mea sufera de mai multe afectiuni si,de anul trecut,dupa decesul tatalui meu,am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Plata contibutiei la sanatate jomini jomini Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea chestiune. Lucrez in cadrul unei societati de 4 ani. Doresc sa imi dau demisia, deoarece vreau ... (vezi toată discuția)
Plata contributie sanatate cass mihaijune mihaijune Sunt persoana inregistrata la fisc in categoria profesii libere cu determinarea venitului net in sistem real. Intrebare-daca intr-un an nu am avut niciun fel ... (vezi toată discuția)