avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

De la 11.00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Reges-Online: Aspecte esențiale privind operarea noului registru și completările necesare 

Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la Executare - MARE rugaminte
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la Executare - MARE rugaminte

Buna Ziua,

Am o MARE rugaminte la voi
Am adjudecat la o licitatie in data de 9 Feb tinuta la BEJ un apartament.
Executarea silita a debitorului s-a facut in baza unei decizii judecatoresti a Curtii de Apel Buc. debitorul fiind acum in puscarie.
Acum, am fost anuntat de executor ca debitorul a facut contestatie la executare iar pe site-ul judecatoriei de sector am gasit dosarul si are termen 9 Martie cu creditorul intimat.

1.Conform cu CPC eu am la dispozitie 30 de zile sa depun restul de bani (9feb-9mar inseamna 28 zile) - e ok sa astept pana dupa ce se da solutia(daca se da pe 9 mar)?
2.Daca depun banii pana la data de 9 mar si se accepta contestatia, cum recuperez si de la cine banii pe care i-am platit?
3.Daca pe 9 mar se respinge contestatia ce alte parghii mai are debitoru sa tergiverseze eliberarea actului de adjudecare?
4.Executorul poate elibera actul de adjudecare atat timp cat exista aceasta contestatie la executare?
5. credeti ca e necesar sa merg la un avocat care sa ma ajute in viitor in relatia cu executorul judecatoresc?

Cred ca sunt cam multe intrebari dar am multe necunoscute.

Multumesc ffffff mult de ajutor.
O zi buna in continuare
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:27, 21 Februarie 2009
Daca nu achitati in termenul prevazut executorul trebuie sa faca aplicarea in continuare a c.proc.civ, in sensul de a continua procedura de executare, respectiv neachitarea de catre adjudecatar duce la o noua scoatere la licitatie a imobilului pe cheltuiala celui care a adjudecat si nu a achitat.
Intocmirea actului de adjudecare nu inseamna si distribuirea banilor, care se face numai dupa trecerea unui termen de 15 zile de la varsarea banilor. Astfel, la distribuirea banilor veti putea ridica obiectii solicitand sa fie trecute in procesul verbal de distribuire si veti face contestatie in termen de 3 zile. Contestatia la distribuirea sumelor suspenda de drept aceasta distribuire. Aceasta procedura poate fi o solutie dar poate fi si costisitoare.
Sau
In cadrul contestatiei cu termen in 9 martie puteti cere suspendarea executarii silite astfel se suspenda si termenul de 30 de zile in care trebuie sa achitati diferenta. Daca se da castig de cauza contestatiei dvs nu mai trebuie sa achitati diferenta, daca se pierde contestatia achitati si sunteti mai linistit.
Multumesc mult de sfaturi
intre timp am fost la executor care a promis sa nu imparta baniii pana nu se da o decizie la contestatie.
Dar ca sa faca asta, trebuie sa dau banii, si m-am hotarat sa-i dau la inceputul lui martie inainte de termen, poate cele 15 zile sunt prinse in termenul pana la care se da sentinta la contestatie.

Multumesc mult
codrutamaghear a scris:

Sau
In cadrul contestatiei cu termen in 9 martie puteti cere suspendarea executarii silite astfel se suspenda si termenul de 30 de zile in care trebuie sa achitati diferenta. Daca se da castig de cauza contestatiei dvs nu mai trebuie sa achitati diferenta, daca se pierde contestatia achitati si sunteti mai linistit.

Poate cere adjudecatarul suspendarea executari silite? Si cum ar putea sa faca asa ceva daca acesta nu are calitate procesuala in contestatia din prezenta speta?
Evident, intrebarea este retorica fiindca stim raspunsul: nu are , deci nu poate!
Nu este contestatia adjudecatarului, este contestatia debitorului, care se judeca in contradictoriu doar cu creditorul din executarea silita inceputa in acel dosar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Februarie 2009
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la pv de distribuire a sumei getuta getuta Imi puteti spune cand se intocmeste procesul verbal de distribuire a sumei rezultate din vanzarea la licitatiei? In data in care se intocmeste pv de ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica madara81 madara81 Care sunt etapele si termenele de contestare in cazul vanzarii la licitatie publica a unui imobil? (vezi toată discuția)