avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... \\"refacerea\\" probelor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

"refacerea" probelor

Ce inseamna "refacerea probelor" in apel?
Daca la instanta de fond s-a efectuat o expertiza tehnica, cum poate fi ea refacuta in apel? Se numeste alt expert cu aceleasi obiective?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:29, 25 Februarie 2013
Expertul de la instanta de fond va trebui sa raspunda la observatiile formulate de catre instanta de apel. Nu ati precizat daca dosarul a fost intors de catre instanta de apel la instanta de fond, pentru completarea probelor.
Daca raspunsurile acestui expert nu vor fi acceptate de catre instanta, este posibil sa se dispuna o contraexpertiza, care va fi incredintata unui alt expert.
Partile in proces pot cere o contraexpertiza daca raspunsurile expertului de la fond, la observatiile aparute ulterior, pot fi contestate cu documente/ argumente si acestea sunt acceptate de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza in apel irina_270127 irina_270127 In fata instantei de fond s-a administrat proba cu expertiza juridica de specialitate, la care partea potrivnica mie nu a facut obiectiuni. Momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Probe in apel sabinna sabinna Am formulat apel impotriva sentintei Tribunalului prin care societatea la care lucrez a fost obligata la plata catre reclamanta a unei mari sume de bani. ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala psihiatrica Liviu44 Liviu44 Buna ziua. Sa efectuat o expertiza medico legala psihiatrica pe baza de acte, ulterior sa efectuat si un supliment la raportul de expertiza . Nu sau depus ... (vezi toată discuția)