avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna

buna seara ! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: societatea la care lucrez face programari pt concediul de odihna...pe car nu le respecta niciodata!!!! in fiecare an trimite salariatii in concediul de odihna(obligatoriu !) astfel: :...."rog sa-mi aprobatii c.o . pe anul in curs de pe data de... pana pe data(?!) "nu se trece data pe cerere ! ........,conducerea socetatii trece data !!!!!!!!!!!!!!!in astfel de conditii,nu putem pleca niciodata in concediul de odihna cu adevarat ,putem fi sunati la orice ora sa ne prezentam la munca ca si cum ne-a expirat perioada pt care am solicitat concediul. ce putem face? Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 21 Februarie 2013
1. Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. - art.148 alin1 C.mun.

2. Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective sau angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă - art.151 C.mun.

3. Puteti depune o sesizare la ITM, in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna morosa morosa Buna ziua.La firma la care lucrez ma ocup pe langa responsabilitatile mele si de personal.Am facut programarile la concedii dar o colega sa imbolnavit si a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna impus de patron Carmen-Paula Carmen-Paula buna ziua!!! as dori si eu o lamurire privind concediu de odihna!!la noi la munca patronul ne-a trimis o schema cu mai multe luni in care nu se pot lua ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna este obligatoriu ? MirceaIulian MirceaIulian Buna ziua ! As vrea sa stiu daca esti obligat sa-ti iei concediu. Stiu ca angajatorul este obligat de lege sa-ti dea concediu sau, in anumite situatii, ... (vezi toată discuția)