avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de calculator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de calculator

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme legate de acordarea sporului de calculator de 15% :
sunt director financiar la un spital si in ultimii 3 ani nu mi s-a mai acordat acest spor , in baza unei adrese primite de la Minister in care se arata ca, persoanele care fac parte din comitetul director al spitalului nu au drept la acest spor , pentru ca nu isi desfasoara 75% din timpul de munca in fata calculatorului, avand doar munca de coordonare a activitatii. Toate situatiile si adresele pe care insa le intocmesc , de la BVC la situatii financiare sunt insa intocmite de mine, si nu consider normal acest lucru. Va rog sa-mi spuneti cum ar fi posibil sa primesc acest spor , in conditiile in care, nu apare in nici o lege acesta stipulare expresa cu privire la persoanele din comitetul director.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:25, 9 Martie 2013
si la noi in institutie ( institutie publica ) ar trebui sa se acorde acest spor. Insa, ni s-a spus ca dupa anul 2010 nu se mai da bani la salariu pt. un asemenea spor. Salariatii care lucreaza la institutia publica careia institutia noastra ii este subordonata primesc 3 zile de C.O. in plus.
In sectorul bugetar , sporurile au fost introduse in salariul de baza ... pentru sectorul privat , acordarea unui spor trebuie sa fie prevazuta in c.i.m. , in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Conform dispozițiilor prevăzute în art. 40 pct. 2 lit. c din Codul muncii, angajatorul are obligația de a le acorda toate drepturile ce decurg din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru conditii grele de munca asutu asutu De cine se suporta sporul pentru conditii grele de munca? (vezi toată discuția)
Baza legala - sporuri ? oanaportar oanaportar Care este baza legala: - pentru sporul de ecran ( sporul de calculator ) ? - pentru sporul de conditii vatamatoare ? Sporul de ecran este un spor de ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime ancady2003 ancady2003 Buna ziua, Am 51 de ani, angajatorul mi-a platit salariul cu vechimea inclusa, (la salariul net negociat se adauga sporul de vechime),acum imi diminueaza ... (vezi toată discuția)