avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Contract de munca cu timp integral de munca la 2 firme
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Contract de munca cu timp integral de munca la 2 firme

Avand in vedere prevederile Legislatiei SSM care prevad ca lucratorul desemnat SSM poate fi angajat doar cu norma intreaga, intrebarea mea este urmatoarea:
-aceiasi persoana poate fi angajata la 2 firme cu 2 contracte de munca cu norma intreaga, in acelasi program de lucru(ex. dela 8-16) daca cei doi patroni sunt de acord .Cele 2 firme sunt in aceiasi locatie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:30, 3 Martie 2013
Ce nu interzice legea e legal.
In acelasi program eu zic ca nu prea e corect, dar deoarece in contractele de munca cu norma intreaga nu se precizeaza intervalul orar in care lucratorul isi desfasoara activitatea ( repartizarea programului de lucru) ca in cazul contractului de munca cu timp partial unde este obligatorie aceasta precizare, se poate considera ca in perioada 8-16 este prezent la firma la care este necesar iar in urmatoarele 8 ore la cealalta firma.
1. Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Nu se pomeneste nimic de suprapunerea unor timpi din contractele individuale de munca.

3. Parerea mea este ca atata timp cat angajatorul si salariatul platesc impozitele si contributiile legale totul este bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca in aceeasi institutie aetnip aetnip Lucrez ca si cadru didactic auxiliar, norma 8 ore/zi. Pot in timpul programului de lucru (in cele 8 ore, adica in acelasi timp) sa predau si la clasa ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pot fi angajat cu norma intreaga la 2 angajatori diferiti, ... Clau2024 Clau2024 Buna ziua! Pot fi angajat cu norma intreaga la 2 angajatori diferiti, simultan 2 angajatori x 8 ore/zi= 80 ore/saptamana , pe functii diferite ? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
O persoana poate legal sa lucreze la doua unitati de stat cu ... Jony13 Jony13 O persoana poate legal sa lucreze la doua unitati de stat la program de 8 ore respectiv 8-16? (vezi toată discuția)