avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ref.TVA de plata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ref.TVA de plata

Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2008 am cumparat un teren de la primarie la un pret pe care mi l-au stabilit ei . Acum , dupa aproape 5 ani , primaria vine si imi spune ca in urma unui control pe care l-au avut de la finante s-a constatat ca trebuia achitat TVA la cumpararea terenului si imi solicita 2500 euro. De ce??????????????????????????????? Cum este posibil sa imi ceara TVA la un teren cumparat in 2008 dupa 5 ani??? De ce nu mi l-au cerut atunci ?????? Ce pot sa fac???
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:49, 22 Februarie 2013
Sa contestati actul prin care vi se solicita plata TVA.
Trebuie sa va uitati si in contractul de vanzare cumparare la clauze, poate ca este prevazuta vreo clauza care le permite sa va solicite plata TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.tva de plata teren aly1965 aly1965 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: in anul 2008 , am cumparat de la primaria orasului un teren. Pretul a fost stabilit prin hotararea ... (vezi toată discuția)
Ref.tva la cumparare teren miki_M miki_M Revin cu un subiect mai vechi, avand mai multe date si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In anul 2008, in urma unei hotarari a consiliului local al orasului ... (vezi toată discuția)
Tva 5% pt achizitii imobiliare, imobil nou, cum si cui se aplica?! agb23 agb23 Buna ziua. Am cumparat un imobil in valoare de X Euro cu TVA, pret pe care dezvoltatorul imobiliat/vanzatorul mi la stipulat de la inceput incheierii ... (vezi toată discuția)