avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament si succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament si succesiune

In anul 1998 tatal meu a facut la notar un testament prin care lasa fiecarei din cele 4 fete cate o suprafata de pamant, in plus la cea mai mica ii lasa casa si gradina, dupa moartea lui si a mamei mele. Surorile mele au intrat in posesia terenului, tatal meu a murit in anul 2000, iar in anul 2007 am primit de la mama un exemplar din testament dar nu si terenul specificat in testament. In anul 2012 a murit si mama, iar terenul este intretinut de una din surori. Intrebarea mea este daca mai pot sa intru in posesia acelui teren ? cum trebuie sa procedez ?.
Nu este facuta succesiunea dupa parintii mei, Sora cea mica poate vinde casa si gradina parintilor fara succesiune si fara acordul nostru ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:00, 22 Februarie 2013
Trebuie dezbatute ambele succesiuni. Nu se poate face nimic fara dezbaterea succesiunilor, adica instraina vreunul din terenuri sau casa si gradina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Succesiune ion01 ion01 In 1997 am cumparat o casa (CU CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE) de la o persoana in varsta, necasatorita, fara parinti in viata si fara copii. In 2009 mi-a ... (vezi toată discuția)
Revendicare mostenire scumpik0684 scumpik0684 1. Parintii tatalui meu au murit cand el era foarte mic si a fost lasat in grija matusii de pe mama. Matusa a adoptat-o pe sora cea mai mare dintre fratii ... (vezi toată discuția)