avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa poluare 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa poluare 2013

Buna ziua. Referitor la taxa de poluare conform Legii 9/2012, vreau sa stiu daca e corect ce inteleg din textul de lege. Mai exact este vorba despre un autotractor inmatriculat pe persoana juridica in decembrie 2006 (deci, nu s-a platit taxa de mediu, poluare etc.), radiat din evidentele Dir. de Taxe si Impozite si a Politiei de Inmatriculari in 29.03.2012, nu si din evidentele contabile (deci, ramas in proprietatea firmei), iar azi 22.02.2013 vrem sa il reinmatriculam pe aceeasi firma. Intrebarea mea este: Trebuie platita taxa de poluare, atata timp cat in Legea 9/2012 se specifica faptul ca se plateste aceasta taxa in cazul transcrierii dreptului de proprietate si alte cazuri care nu au legatura cu aceasta speta? La ghiseul Politiei de Inmatriculari mi s-a dat un raspuns sec: Toata lumea plateste! fara alte explicatii. Ei bine, faptul ca firma reinmatriculeaza acest autotractor, dupa cunostintele mele juridice si economice, nu inseamna ca transcrie dreptul de proprietate. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa poluare 2013 mostwantu mostwantu Buna ziua. Referitor la taxa de poluare conform Legii 9/2012, vreau sa stiu daca e corect ce inteleg din textul de lege. Mai exact este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto: dovada de la anaf privind taxa de poluare la al patrulea proprietar? LNE LNE Buna ziua, Astazi mi-a fost refuzata cererea de inmatriculare auto deoarece nu am adus adeverinta de la ANAF ca taxa a fost platita de primul proprietar si ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)