avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare buletin la expirare - adeverinta de la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare buletin la expirare - adeverinta de la primarie

Buna ziua! As dori sa va intreb,in ceea ce priveste eliberarea buletinului,la ghiseu nu au avut amabilitatea de a ma informa,trebuie sa schimb buletinul,expira curand,si nu stiu cum sa procedez.M-am dus cu contractul de la casa,de la sat,si mi-au spus ca trebuie sa vina si el cu mine sa semneze,plus o adeverinta de la primarie.Contractul casel este unul de partaj,intre tatal meu si cei doi frati.Este necesar ca eu sa cer adeverinta,sau tatal meu?El ar trebui sa adevereasca,ca este unul dintre propietarii casei,asa-i? Iar la politie ar o declaratie,precum ca locuiesc la el?Asa as demonstra eu ca am o adresa de domiciliu? Va rog frumos sa ma ajutati! Am cautat pe internet,si nu am gasit informatiile necesare concrete.
Va multumesc anticipat!!
Tatal dvs. va trebui sa mearga la primarie, este vorba despre un document din care rezulta ca solicitantul sau, in cazul dvs., gazduitorul (tata) figureaza inscris in Registrul agricol.

Cand veti depune actele va trebui sa mearga, intr-adevar, si tata.
Daca exista partajul iar la rubrica hotaraste scrie ca o cota parte din casa situata in comuna x la nr...ii revine de drept tatalui dvs. in mod normal nu vad de ce sa mai fie nevoie de acea adeverinta de la registrul agricol. In schimb prezenta tatalui dvs. la serviciul de evidenta a persoanelor este obligatorie pentru a va da acordul de a locui in imobilul dumnealui si de asemenea de a declara ca imobilul nu a fost notificat in CF ca locuinta a familiei, caz in care ar fii necesar acordul celorlalti doi frati. Daca tatal nu poate merge la ghiseu, puteti duce notarul acasa pentru a da declaratia, ori politistul din comuna se poate deplasa la locuinta tatalui pentru declaratia de primire in spatiu.
Va multumesc frumos pentru raspunsurile date!
Buna ziua! Va rog sa ma scuzati,insa as mai avea inca o intrebare! Tatal meu a reusit sa ia adeverinta de la primarie,totul ok.Intrebarea este,daca el face declaratia precum ca eu locuiesc la el,a mers la politia din satul respectiv,va mai fi nevoie sa mearga cu mine data viitoare ,cand voi depune actele? Lucreaza in alta localitate si de aceea.Va multumesc anticipat!
Tatal dvs. fiind proprietarul este necesar sa-si dea acordul de primire in spatiu ori de cate ori va faceti dvs. buletinul la domiciliul sau. Daca acum faceti actul de identitate pe 10 ani, dupa expirarea termenului de valabilitate de 10 ani, daca doriti din nou sa aveti domiciliul tot la tata acesta din urma trebuie sa -si dea acordul scris de primire in spatiu. Daca lucreaza in alta parte merge la politistul din comuna si-l roaga sa-i dea un formular anexa 12 pe care tatal dvs.il completeaza in fata politistului si pe care politistul il transmite la colegul sau de la locul de domiciliu al dvs. Astfel tatal nu este nevoit sa fie prezent de fiecare data la postul de politie de la locul de domiciliu. De asemenea declaratia de primire in spatiu o poate da si in fata notarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)
Declaratie luare in spatiu Lily88 Lily88 Buna seara! Sunt intr-o dilema toatala si nu stiu ce sa fac! V-as ruga sa ma ajutati! Imi trebuie o declaratie de luare in spatiu de la tatal meu,este vorba de ... (vezi toată discuția)
Buletin aureliaurelia aureliaurelia Buna ziua, Daca in contractul casei este trecut doar sotul si casa este dobandita in timpul casatoriei se poate schimba buletinul fara semnatura ... (vezi toată discuția)