avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna searea
Va rog respectos sa ma ajutat: in urma cu 2 ani si jumatate m-am casatorit iar la casatorie sotul meu avea un apartament de la tatal sau (act vanzare-cumarare).In decursul acestor ani am contribuit si eu la intretinerea lui.Acum vrem sa ne cumparam un alt apartament mai spatios vanzandul pe cel al sotului meu dar sotul meu mi-a spus ca nu vrea sa ma treaca si pe mine pe actul de vanzare cumarare ci chiar vrea sa stipuleze in contract ca apartamentul a fost cumparat pe banii de pe apartamentul sau.Va rog sa-mi spuneti daca vom divorta eu voi avea drept la acest apartament pe care il cumparam acum? Avem si o fetita de 2 ani si de aceea vreau sa stiu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:06, 23 Februarie 2013
Sumele rezultate din vanzarea unui bunul propriu al sotului precum si bunurile achizitionate din acestea raman bunuri proprii ale sotului. Daca apartamentul cumparat este mai scump, iar diferenta o puneti impreuna, puteti avea pretentii asupra unei parti din diferenta platita .
Cel putin teoretic, nu are cum cumparand un ap mai mare sa plateasca doar banii obtinuti pe un ap mai mic.
Bunul pe care il cumparati va fi comun, dar la partaj ( daca veti ajunge la asta) sotul va dovedi ca o mare parte din bani a provenit din vanzarea bunului propriu.
Pastrati actele sa puteti dovedi si dvs cat a obtinut din vanzarea bunului lui si cat veti da pe asta, sa nu acceptati ca in contractul pe care il veti incheia sa se treaca o suma mai mica si nici sa scrie ca e cumparat cu banii proprii, ci sa se stipuleze cum e adevarat, bani proprii reprezentand atat din pret si atat lei reprezentand aportul comun al sotilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la parintii mei prin contract de donatie ... Debby Debby Buna ziua, Am primit de la parintii mei prin contract de donatie un aparatament inainte de casatorie. Acum sunt casatorita si intentionam sa vindem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Cum se impart bunurile intre soti la partaj mimunku mimunku Buna ziua, Am o intrebare aparent simpla. Eu si fosta sotia am divortat in urma cu cativa ani. Avem un copil care i-a fost incredintat prin hotarare ... (vezi toată discuția)