avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare bani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare bani

buna seara,

am lucrat la o firma timp de 3 ani, si anul trecut din mai au inceput sa mearga lucrurile mai rau. eu nu mi-am primit banii pe 3 luni (iulie, august, septembrie) dupa care au fostdat si afara. cum as putea sa procedez sa recuperez acele 3 salarii? la firma de cate ori sun mi se spune ca nu au bani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 23 Februarie 2013
primul pas : mergeti la un mediator si acesta va poate ajuta sa incheiati un acord cu angajatorul , acord in care angajatorul se obliga sa va plateasca salariile la o anumita data. daca ajungeti la o intelegere si se incheie acordul , autentificati-l la un notar . acordul autentificat are valoare de titlu executoriu . daca angajatorul nu respecta data platii , puteti merge cu acordul autentificat la un executor judecatoresc care va incepe executarea silita.
pasul 2 : daca angajatorul refuza sa se prezinte la mediator sau nu vrea sa semneze un acord cu dumneavoastra, cu dovada ca ati incercat medierea puteti sa deschideti o actiune in instanta ( dezavantajul in acest caz este ca poate dura si un an de zile )
@ broscatani

In temeiul art. 81 alin. (8) C. muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz si in cazul incalcarii de catre angajator a obligatiilor izvorand din contractul individual de munca. Neplata salariilor constituie un motiv de a demisiona fara preaviz.

Alături de posibilitatea de a demisiona fără preaviz în cazul încălcării de către angajator a obligaţiilor sale, va pastrati si dreptul de a sesiza instanţa judecătorească - cererea se depune le Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare - si/sau Inspectia Muncii ori ITM-ul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz gabigurzu gabigurzu intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Demisia yo5djk yo5djk cand poti sa-ti dai demisia fara preaviz? daca iti dai demisia si ai primit prima de vacanta are firma dreptul sa-ti retina din salar prima? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! Un angajat doreste sa demisioneze fara preaviz, relatia cu angajatorul fiind foarte proasta, jigniri si continue nemultumiri nejustificate. Se ... (vezi toată discuția)