avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeaspsa cu amenda in cazul achitarii prejudiciului inselaciune

Buna
In cazul in care o instanta de judecata pronunta o hotarare de condamnare cu executare iar pana la recurs se recupereaza prejudiciul in totalitate se poate scapa cu o amenda daca se face aplicarea 74 ind1 9 CPP
Cel mai recent răspuns: animacikaa , utilizator 12:32, 23 Februarie 2013
Art. 741 [9]
În cazul săvârşirii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată şi neglijenţă în serviciu, prevăzute în prezentul cod, ori a unor infracţiuni economice prevăzute în legi speciale, prin care s-a pricinuit o pagubă, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la soluţionarea cauzei în primă instanţă, învinuitul sau inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.
Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.
Dispoziţiile prevăzute la alin. 1 şi 2 nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o infracţiune de acelaşi gen, prevăzută de prezentul cod, într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei, pentru care a beneficiat de prevederile alin. 1 şi 2.
Cod penal actualizat prin:
Decizie curtea constituţională - referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 741 din Codul penal din 25 mai 2011, Monitorul Oficial 363/2011;
Articolul din care aţi citat, 74 indice 1 , a fost declarat neconstituţional , astfel că actualmente nu îşi mai găseşte aplicabilitatea.
daca fapta a fost savarsita in perioada in care a fost valabil legea (25 oct 2010-25 mai 2011).......sunt axact in aceeasi situatie..norocul meu e ca in perioada mentionata am facut fapta si tot in aceasta perioada am reparat prejudiciul...
te sun maine.......sanse sunt..am auzit ca unele instante deja au aplicat legea
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
animacikaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neatentia mea-dezavantaje art 320 ind 1 oltul oltul intr un dosar penal sunt acuzat de inselaciune si fals...mentin ca nu eu am facut falsul DAR cand judecatorul m a intrebat ca recunosc sau nu eu am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Neconstitutionalitatea unei legi oltul oltul de ce a fost declarat neconstutitional art 74 ind.1? (vezi toată discuția)
Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)