avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie a unui PROCES-VERBAL intocmit de IPJ- ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie a unui PROCES-VERBAL intocmit de IPJ- POLITIA RUTIERA

Ce taxe / taxa de timbru judiciar trebuie sa platesc la JUDECATORIE pentru o actiune de contestare / plangere impotriva unui proces verbal incheiat de politia rutiera , in urma unei coliziuni intre 2 masini , din care a reiesit culpa comuna a celor 2 conducatori auto , coliziune soldata doar cu pagube materiale- avarierea de diferite grade a celor 2 auto.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:45, 24 Februarie 2013
Plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei este scutita de taxa judiciara de timbru. Daca doriti sa obtineti un certificat de grefa dupa depunerea plangerii, pentru a va restitui permisul pana la solutionarea plangerii, este necesara o cerere in acest sens si achitarea unei taxe judiciare de timbru in cuantum de 1 leu si timbru judiciar de 0,15 lei. Cu stima.
cu un document de la judecatorie (fara plata nici unei taxe) s-a recuperat deocamdata permisul
am intrebat doarece cu noile coduri , la contestatia PV depusa luni - 18.02.2013 inca nu s-a dat termen
sper sa ma citeze....ca sa stiu pana cand pot depune probe prin registratura
primul termen cf. codului rutier modificat si aplicat cu 19.01.2013 ar fi de maxim 30 zile....

multumesc pt.raspuns

are cineva alte informatii mai noi ???
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2013
catalina.p, utilizator
Termenul este acordat, in mod aleatoriu, de catre sistemul informatizat Ecris al instantelor de judecata, in baza unor criterii prestabilite in cadrul acestuia. Astfel, nu va ganditi ca termenul la care faceti referire va fi respectat. E posibil sa fie, insa mai mult ca probabil nu va fi. Puteti verifica inregistrarea dosarului pe portalul instantelor de judecata, selectand instanta si cautand dupa numele dumneavoastra. Cu stima.
Probele trebuia să le propuneți prin plângerea respectivă. Pe noua reglementare (NCPC), vi se va comunica doar întâmpinarea care va fi eventual făcută de către poliție, iar D-voastră veți avea un termen în care să răspundeți la acea întâmpinare.
După această etapă „scrisă” a procesului se va fixa primul temen de judecată și părțile vor fi citate pentru acel termen.
Dacă nu ați cerut probe prin cererea de chemare în judecată, în general nu veți mai putea propune probe decât cu acordul expres a celeilalte părți.
plangerile impotriva proceselor verbale de contraventie sunt scutite de taxa de timbru

Alte discuții în legătură

Decadere din proba (martori si inscrisuri) smeagull smeagull Buna ziua, Sunt parat in prima cauza pe noul Cpc. Recunosc ca nu sunt familiarizat cu noua procedura. Cauza e litigiu de munca. Problema: reclamantul ... (vezi toată discuția)
Documente necesare punerere pe rol dosar pt stabilirea minorului si pensie alimentara alina.livia alina.livia Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pt. punea pe rol a procesului de stabilire a domiciliului minorei, pensie alimentara. Nu am fost casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca-recuperare drepturi banesti,judecarea cauzei in lipsa reclamantului ? ContSters309565 ContSters309565 Pe scurt: Sunt intr-un proces civil Litigiu de munca ,recuperare salrii neplatite. 1 ). Am depus cererea catre instanta ,impreuna cu toate copiile ... (vezi toată discuția)