avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invoirea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invoirea

Am folosit ca o alternativa la concediu fara plata (cand nu m-as fi incadrat in termen sa transmit suspendarea) invoirea..... Astfel, salariatul a facut o cerere de invoire (fara plata) pentru o zi/2. E in regula asa sau e un pic "trasa de par" masura? Spun asta pt ca am citit la un moment dat ca nu exista invoit neplatit.....

De asemenea, am mai avut situatii in care angajatii au solicitat invoirea timp de 6 ore/zi din programul normal de lucru de 8 ore/zi pe o perioada de cateva luni. Cele 6 ore de invoire nu erau remunerate. Am fost la control si nu mi s-a spus ca ar fi incorect, dar asta nu inseamna neaparat ca e corect. Nu am abuzat de aceasta masura, intrucat daca se dorea prelungirea pe o perioada mai indelungata, am sugerat modificarea de norma si salar aferent normei lucrate.
Cel mai recent răspuns: diana_ayssa , utilizator 16:37, 24 Februarie 2013
Am inteles va multumesc frumos!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil, contract 2 h/zi mariana-stanciu mariana-stanciu Am si eu o nelamurire, tocmai mi-am dat demisia din cadrul firmei unde munceam de 3,5 ani; aveam ctr de 8 ore. Dupa demisie am realizat ca sunt insarcinata. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-contract cu doua ore marict marict imi puteti spune va rog daca sunt angajata cu contract de munca cu timp partial - 2 ore pot beneficia de indeminzatie pentru cresterea copilului multumesc (vezi toată discuția)
Nelamurire anamarialefter@yahoo.com anamarialefter@yahoo.com Am lucrat 2ani intr-o societate pana acum o sapt can mi-am dat demisia si m-am reangajat in alta pare.sunt insarcinata in 2luni si as vrea sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)