avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită licitatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

licitatie executare silita

Buna ziua
Am castigat licitatia unui imobil executat silit zilele trecute. Dosarul de executare silita a inceput in urma cu un an, in alt oras, unde are domiciliul debitoarea. Bunul este in Bucuresti. Debitoarea a facut contestatie la executare la judecatoria de acolo, respinsa, recurs, respins si acesta. Apoi a facut contestatie la executare iar, dar de data asta in Bucuresti. Insa executorul de acolo a tinut licitatia, deoarece nu a avut nici o hotarare de suspendare pana la data tinerii licitatiei. Oricum, nici nu avea cum, deoarece termenul de judecare a contestatiei in Bucuresti e undeva prin mai. Acum, eu, as vrea sa stiu, daca ati putea sa-mi spuneti, ce mai poate face debitoarea impotriva mea? Ma poate impiedica sa intru in posesie? Nu stiu daca are importanta, dar pretul pe care l-am dat a fost mare pt o licitatie, cu f putin sub pretul pietii. Ce trebuie sa fac in continuare? Va multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: aalinab , utilizator 21:17, 25 Februarie 2013
Daca debitoarea castiga procesul poate obtine intoarcerea executarii silite.
Va trebui sa o evacuati daca aveti titlu.
Probabil ca iarasi va face o contestatie...si va veti judeca...
Multumesc mult pt raspuns si promptitudinea lui:) Dosarul de executare s-a intocmit in 01.2012, in Mehedinti. A contestat acolo de 2 ori, s-a respins. In 12.2012 a facut alta contestatie, in Buc., asa cum vad eu pe portalul inst. In 01.2013 executorul a tinut primul termen, in 02.2013 al doilea, cand am si castigat eu de altfel. Ma intereseaza daca executorul trebuia sa astepte termenul de judecare a acelei contestatii din urma, din Bucuresti, sau avea dreptul sa tina licitatia? Si daca eu , acum, daca platesc toata suma ramasa si dupa ce intabulez titlul de adjudecare, trebuie sa mai angajez alt executor pt evacuare sau pot merge acolo ( locuinta este nelocuita) cu martori si intra deja in posesie?.. Nu stiu..., dar ma gandesc ca, la o Decizie data inca din 2009, un dosar de executare care treneaza de inca un an si cu contestatii si recurs respinse, nu prea mai are ce sa invoce ca sa schimbe situatia la termenul din mai.. Dar poate ma-nsel?
Daca la momentul licitatiei nu exista hotarare definitiva si irevocabila de suspendare executare,bej a respectat procedura de executare silita
Daca imobilul adjudecat nu este locuit ,care este justificarea pentru trebuie sa mai angajez alt executor pt evacuare ?



va multumesc, aveti dreptate, eu insa intreb pt ca e prima data cand particip la o licitatie, si nu stiam daca pot intra direct acolo, luand eventual 2 martori, sau trebuie sa o fac doar cu un executor. Nu stiu ce sa fac cu mobila. As incerca sa o pun intr-un transport si sa i-o trimit acasa fostei proprietare, cu pc-vb de predare primire, dar ma tem ca complic lucrurile in loc sa le simplific?...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun dobandit prin licitatie, nu pot intra in posesia lui fizica puzuzu puzuzu Buna ziua. Am incercat sa caut o solutie pentru o nelamurire personala de ordin judiciar pe forum, dar nu am gasit niciun subiect asemanator deschis. Va rog ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita neaprobata Midala Midala Buna ziua, Am si eu o problema. Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar. In ... (vezi toată discuția)
Lntrare in posesie imobil adjudecat-actiune in evacuare respinsa alinanicoleta85 alinanicoleta85 Buna ziua, In aprilie 2016, am achizitionat la licitatie un apartament (pentru care am platit pretul pietei, cu 7000 euro peste valoarea din raportul de ... (vezi toată discuția)