avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită In cazul executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

In cazul executari silite

Buna ziua,in 2007 am luat un credit ipotecar pt un apartament si la un momendat am intrat intr-un impas financiar,am intirziat cu plata ratelor la banca,am fost data la o firma de recuperari cu care nu ne-am putut intelege in privinta platilor esalonate si in prezent sunt la executarea silita.a avut loc licitatia,a fost adjudecat de o persoana,care urmeaza sa isi intre in drepturi incepind cu luna lu martie.Problema mea de moment este ca am si restante mari la asociatia de locatari,pe care tot am neglijato tot sa pun bani la rata sa fie bine,in acest caz cum sunt executata de banca ,cum se procedeaza?ma obliga la achitarea acesteia la venirea noului propietar?ce se poate intimpla?ca la situatia financiara pe care o am acum,nu imi permit sa platesc nici macar o luna,fiind somera si un copil de 3 ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:03, 25 Februarie 2013
Nu ati precizat concret daca asociatia de proprietar a inscris privilegiul imobiliar
Nu ati precizat daca asociatia de proprietari a comunicat executorului judecatoresc debitul acumulat,varianta in care din suma de adjudecare imobil,asociatia de proprietari ar putea recupera debitul
Daca asociatia de proprietari nu a desfasurat demersuri pentru recuperare debit acumulat ,aceasta se va confrunta cu o situatie mai complexa ,cand este necesara analiza responsabila si eventual promovare de actiune impotriva dvs in instanta
Daca veti ramane datoare numai catre banca, poprirea pe salariu va fi de 1/3, iar daca asociatia va actioneaza in judecata si obtin un titlu executoriu, poprirea pe salariu va fi de pana la 1/2 din salariu, bineinteles atunci cand veti avea salariu si daca respectivii creditori insista in executare si nu lasa sa se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la asociatie virgil1b virgil1b buna ziua ce se antmpla cu datoriile la asociatie de locatari dupa executarea silita de catre banci mentionez am luat un credit ipotecar de locuit nu locuiesc ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - cine suporta cheltuielile de intretinere? gabi_69 gabi_69 Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament de 3 camere intr-un bloc cu 10 apartamente pe scara (3 si 4 camere). Apartamentul de pe acelasi palier cu mine (etaj 2) ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)