avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura insolventei-debitor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura insolventei-debitor

Buna seara,
Sunt administrator la un SRL, in urma cu cateva luni am primit o cerere de deschidere a procedurii insolventei, creditor fiind Directia generala a finantelor publice. Creanta este certa , lichida si exigibila cu toate acestea facut contestatie. In patrimoniul firmei se mai afla marfa si capitalul social de 200 lei. Creanta catre finantele publice este in valoare de 60.000 lei.....acum la primul termen banuiesc ca se va discuta despre contestatie mai precis daca se va deschide procedura insolventei sau nu, daca as merge cu dovada achitarii a unei parti din creanta atunci se va mai contiunu procesul..?? Care sunt urmatorii pasi in acest proces?in cazul in care se va deschide procedura insolventei se va pune sechestru pe marfa si se va scoate la licitatie sau se va socoti pretul trecut pe facturi in contul creantei? Iar in cazul in care marfa nu acopera creanta se atrage raspunderea administratorului ca si persoana fizica??? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cat mai benefice pt mine ca si administrator....ca si asociat unic nu ma intereseaza firma.As putea sa ma sustrag de la plata:(
Inca un lucru care ar putea sa ma ajute este faptul ca am de recuperat de la stat TVA in valoare de 20.000 lei...se poate compensa intr-un fel?
Cel mai recent răspuns: Clara252000 , utilizator 19:57, 17 Februarie 2009
in opinia mea este necesar sa va angajati un avocat, deoarece procedura insolventei este foarte complexa
Dar totusi cateva sfaturi imi poate oferi cineva????? Va rog.....cam cat dureaza in medie un astfel de proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere insolventa Cristina_1 Cristina_1 Am o firma SC "X" SRL, iar acum cateva zile am primit o cerere de deschidere a procedurii insolventei, creditor fiind Directa Generala a Finantelor Publice. ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul de stat petridean petridean sunt administrator la sc gilema service aiud,si am datorii la stat in val. de 31000 lei,ele s-au adunat din 2006.V-as ruga sa-mi spuneti ce este de ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa caprice caprice ma ajutati va rog cu un model de cerere de insolventa? multumesc (vezi toată discuția)