avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Înscriere în Registrul Operatorilor Intracomunitari ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Înscriere în Registrul Operatorilor Intracomunitari - duratã?

Bună seara,

În data de 7 februarie am depus la AFP toate actele necesare pentru înscrierea unui SRL (plătitor de TVA) în registrul operatorilor intracomunitari. Din câte am înțeles, durata de validare a înscrierii este de 10 zile lucrătoare.

Ei bine, am fost după 10 zile lucrătoare la AFP și mi s-a comunicat de către doamna inspector că "încă nu au venit actele". Am rugat-o respectuos să-mi spună când să revin iar replica ei a fost una neașteptată: "Nu știu să vă spun. Oricum nu ține de noi."

Dacă înregistrarea în ROI nu ține de AFP, atunci de cine ține? Sau am interpretat eu greșit și prin noi se referea la doamnele inspectoare?

Ce să fac în cazul de față? Au trecut cele 10 zile iar eu incă nu am primit niciun răspuns. Cui să mă adresez? Trebuie să cumpăr marfă din UE și nu pot din cauza sistemului nostru birocratic.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: dodo05 , utilizator 19:16, 24 Februarie 2013
Buna seara,
Eu in locul dumneavoastra as adresa o cerere scrisa serviciului Informare contribuabili din cadrul ANAF, solicitind un raspuns in acest sens. Ceea ce este scris se poate dovedi.
O seara placuta
Vă mulțumesc pentru sfat.

În cazul în care nici mâine nu primesc un răspuns, o sa adresez o cerere scrisă serviciului de informare.

O seară plăcută!
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
dodo05, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii intracomunitare piciul piciul efectuez transport pentru un client din italia.suntem platitori de tva si eu si el... factura e cu taxare inversa? pentru asta ma inscriu in registrul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari, cat dureaza ? yelp yelp Buna ziua, Am depus o cerere de inregistrare in registrul operatorilor intracomunitar si nu sunt validat pe site-ul VIES de cca. 2 saptamani. Are idee ... (vezi toată discuția)
Plati catre tari din afara ue AlinaStart AlinaStart Buna seara, Am urmatoarea situatie: O firma neplatitoare de TVA, cu impozit 3% pe venit, cod CAEN 6311 a achizitionat din Australia, prin plata cu cardul ... (vezi toată discuția)