avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme RCA Omniasig
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme RCA Omniasig

Buna ziua,

In urma prezentarii pe baza RCA - Omniasig, s-au intocmit 3 accepte de plata diferite pe baza aceluiasi deviz estimativ (nu final, estimativ) si a doua note de constatare. In cel de-al treilea, apare conditia din partea asiguratorului ca ora de manopera sa fie de 20 lei (fata de 24 lei cat este mentionata in deviz), conform unei conventii incheiate in urma cu 3 ani cu unitatea de service respectiva. Mentionez ca unitatea de service nu mai este pe lista celor cu decontare directa Omniasig. Este legala impunerea tarifului de manopera?
Cel mai recent răspuns: mariana_ene , utilizator 09:39, 18 Februarie 2009
Evident ca nu, insa firmele de asigurari fac orice spre a refuza la plata dosare de dauna. Nu poate nimeni ingradi comertul liber intre parti.
Eu nu inteleg. Daca exista o conventie intre service si Omnoasig inseamna ca se face decontare directa.
Buna ziua,

Multumesc de promptitudine.
Unitatea de service respectiva nu apare in lista data de catre Omniasig initial (pentru detalii suplimentare va pot pune la dispozitie aceasta lista sau alte documente). Aceasta conventie a fost amintita in cel de-al treilea accept final transmis (primit de-a lungul a cateva saptamani si amintesc ca pe baza unui deviz estimati, nicidecum final).

Atata timp cat unitatea de service nu apare in lista cu unitatile reparatoare care au decontare directa cu Omniasig, este legal ca asiguratorul sa impuna un tarif pe baza unei conventii vechi si neactualizate?
In lege este mentionat asa: [ link extern ]
(9) Costul reparatiilor efectuate la vehicule se stabileste pe baza documentelor eliberate de unitatile de specialitate.
Prin urmare, inteleg ca se face plata la preturile actuale, nu la cele de acum 3 ani.

Se poate constitui aceasta conditionare a Omnaisig intr-un abuz? Daca da, ce putem face in acest caz?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca sandak sandak Asiguratorul RCA ma poate obliga sa duc automobilul avariat la atelierul mecanic impus de el sau am dreptul sa-mi aleg atelierul mecanic (autorizat!) la care ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna rca predaleontin predaleontin am o dauna la omniasig,masina a fost introdusa in reparatii dupa ce asiguratorul a dat acceptul la reparatii spunand ca masina se incadreaza in plafonul de ... (vezi toată discuția)
Ajutor! autoturismul imi este retinut fara drept gixone gixone Am o polita CASCO AUTO la OMNIASIG Galati. Am deschis un dosar de daune la ei acu o luna, iar reparatia s-a efectuat la service-ul S.C. ENA GRUP S.A Gala si ... (vezi toată discuția)