avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control I.T.M.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control I.T.M.

Buna seara, un prieten este administrator la o Asociatie de Locatari.
Zilele trecute s-a trezit cu doua persoane care sau legitimat ca fiind inspectori ITM.
El le-a explicat ca nu au angajati decat o femeie de serviciu ptr. care nu au forme legale desigur.
Inspectorii i-au comunicat ca-l asteapta in zilele urmatoare la sediul lor cu ce acte au despre asociatie(procese verbale cu alegerea presedintelui, a comitetului, a administratorului, a femeii de serviciu).
Problema este ca nu are nici o forma de angajare si as dori un sfat ce poate face pana se duce la ITM cu actele ca sa scape de vreo amenda sau ce poate legal.
Multumesc.
Asociatia este din Bucuresti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 27 Februarie 2013
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine autoritatea si competenta sa isi asume obligatii fata si in numele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari
Administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari/dispozitii ale adunarii generale,presedinte si comitet executiv
Legal ,administratorul de imobil detine obligatia sa comunice presedintelui de asociatie verificarea inspectorilor ITM,sa dispuna analiza situatiei in cadrul comitetului executiv care detine autoritatea si competenta in temeiul disp art 17 al g din HG nr 1588/2007
pentru realizarea scopului si a activitatilor asociatiei de proprietari,angajeaza si demite personalul necesar,incheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice
Presedintele este un prieten din bloc pe care el, administratorul l-a rugat sa preia aceasta functie deoarece nimeni nu dorea si deci nu-i poate face un rau prietenului care l-a ajutat,
deci ce pot face impreuna cu comitetul desigur ptr. a scapa de vreo amenda mai mare si ptr. a intra in legalitate cat de cat fara a devenii Asociatie de Proprietari.
Credeam ca la Asociatii de Locatari nu prea au ce fel de controale sa vina.
Greseala prietenului meu a fost ca le-a comunicat celor 2 inspectori ca au un angajat adica pe femeia de serviciu.
Daca nu spuneau aceasta se putea intampla ceva rau?.
Multumesc!.
Interventie moderator

Asteptati un raspuns calificat de la un consultant pe problema aceasta. Am scris moderatorului nostru sa intervina in discutie. Exprimarile teoretice si lipsite de substanta nu va folosesc la nimic.

@Ynocentta
Va rog nu va mai bagati sa raspundeti acolo unde nu va pricepeti si unde nu puteti lamuri lucrurile. Acumularea de punctaj nu va serveste la nimic, nici macar la o buna impresie.
Si, in general, nu mai generati inflatie de raspunsuri pe topice, repetand ceea ce au raspuns altii inaintea dv.
Ce sa faca comitetului executiv ???? ... daca tot va pricepeti la toate, ar trebui sa cititi mult mai bine ce a spu s initiatorul acestui topic ... este vorba despre un eventual control al ITM-ului , situatie in care nu vad ce trebuie sa faca comitetul executiv .... ce sa analizeze , faptul ca vor fi controlati de catre ITM sau ce ?

@ ndan57
Situatia prezentata de dvs are anumite neclaritati in ceea ce priveste activitatea celor doi inspectori ITM ....
Multumesc,cred ca de fapt nu exista o "solutie legala", fiecare se descurca cum poate in aceste situatii, am vrut sa-l ajut cu vreun sfat dar nu cred ca am cu ce, se va duce la ITM si v-a discuta si gasi o cale amiabila sper.
Poate daca nu ar fi spus ca exista o persoana angajata(care in realitate nu este cu nici o forma) ar fi fost mai simplu.
El le-a spus celor doi inspectori ca nu au un act de constituire ci doar niste procese verbale in care hotarasc ce si cum sa faca ptr. o anumita perioada si in care apare si acea femeie de serviciu ca o platesc(daca cu stat de plata sau strang bani separat nu stiu).
O sa aflu ce a putut face , cum s-a descurcat dupa ce v-a merge la ITM.
Dar repet credeam si-l invidiam intr-un fel ca la el nefiind Asociatie de Propietar ci de Locatari nu poate pati nimic cum ar fi controale(primarie, ITM), sa depui mereu la ANAF decl.112, 205 etc.

Alte discuții în legătură

Plata contributii la itm. ndan57 ndan57 #-oBuna ziua, as dori daca doriti sa ma \"luminati \" si pe mine de fapt ce anume se plateste, ce contributii platim la itm?.#-o Acum in aceste zile dupa ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli asociatie janinasalvastru janinasalvastru am si eu o nedumerire: sunt administrator \\"incepator\\" la o asociatie de proprietari iar in listele de calcul cele vechi cheltuielile cu salariile pe 2 ... (vezi toată discuția)
Cum aplic legea intr-o asociatie de locatari condreanarcisa condreanarcisa Desi suntem in 2016 spre 2017 am avut ocazia sa dau peste o asociatie care inca se numeste asociatie de locatari. problema este ca nu am nicun document in ... (vezi toată discuția)