avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare copil nou nascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare copil nou nascut

doresc sa stiu conform legislatiei care este procedura in urmatorul caz: de origine romanca casatorita cu un cetatean strain de 5 ani, casatorie inregistrata in tara de origine a sotului. Am revenit in tara , "despartita" de sot dar nu si legal (in acte suntem inca casatoriti). Doresc sa fac un copil cu un alt barbat. si vreau sa stiu la inregistrarea copilului dupa nastere daca pot declara copilul doar pe numele meu sau copilul este inregistrat si pe numele sotului? sau care e procedura de a inregistra copilul pe numele meu si al tatului biologic in situatia data. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:18, 25 Februarie 2013
daca nu vreti complicatii, divortati si abia apoi concepeti un copil.
Legal, copilul nascut sau conceput in casatorie are ca tata pe sotul mamei sale.
V-ar astepta dupa ce nasteti un proces de tagada.. costuri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume sawsan-lavinia sawsan-lavinia Buna Ziua, Am si eu nevoie de o informatie cat mai exacta va rog, sau mai precis pe ce alta cale as putea sa rezolv problema numelui de familie pe care ... (vezi toată discuția)
Daca termin divortul pana nasc ce se intampla cu copilul Gabytza7 Gabytza7 Buna seara am urgent nevoie de niste raspunsuri daca se, poate. Ma numesc Gabriela am 24 ani in urma cu 8 ani mam casatorit ,dar de 2 ani de zile nu mai ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate copil ghe_o ghe_o Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu paternitatea copilului care urmeaza sa se nasca dintre un cetatean roman necasatorit(tata) si un cetatean de ... (vezi toată discuția)