avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cabinet in apartamentul cu drept de habitatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cabinet in apartamentul cu drept de habitatie?

Pentru deschiderea unui cabinet individual intr-una din camerele apartamentului in care persoana care se privatizeaza locuieste si tatal ei are drept de habitatie viagera asupra intregului apartament(dar n-a locuit si nu locuieste in acest apartament,deoarece are casa,proprietate personala,) trebuie acordul tatalui?
Este necesar acordul notarial al tatalui sau e suficient un acord semnat de tata,fara legalizare,notar etc?
Cel mai recent răspuns: mariapopescu , utilizator 08:54, 18 Februarie 2009
Daca aveti parte in apartament si sunteti co-proprietar, nu trebuie.Daca numai tatal este proprietar, trebuie acord scris si autentificat.
In actul de v-c al apartamentului scrie ca persoana in cauza intra in stapanirea de drept asupra apartamentului vandut chiar din acea zi,iar in stapanirea de fapt va intra la data decesului procuratorilor de fonduri,pentru care vanzatorul rezerva drept de habitatie viagera asupra intregului apartament.
In acesta situatie este nevoie de acordul tatalui pentru a deschide acea persoana cabinet in apartamentul in care locuieste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Donatia unei sume de bani, raport mariapopescu mariapopescu Daca in actul de vanzare-cumparare apare ca doantie o suma de bani pentru cumparare unui apartament si aceasta suma intra in masa succesorala,atunci dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)