avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua.
Am si eu o problema. In anul 2008 am luat un card de credit de la o banca, in valoare de 4200 ron. In decursul anului 2009 am constatat ca mi s-au luat bani de pe card fara sa stiu. Am fost la banca si am semnalat acest lucru. S-a demarat o ancheta a politiei care s-a finalizat cu autori necunoscuti. Intre timp banca m-a dat in executare silita. Acest lucru s-a intamplat in anul 2010. Nu am platit ratele pentru ca acesti bani nu i-am scos eu de pe card. Avand in vedere ca ancheta politiei nu s-a finalizat asa cum a dorit banca, am primit in continuare extras de cont pentru acest card la care se adauga in fiecare luna dobanda si penalizarile. Anul acesta s-ar fi implinit 3 ani de cand am fost dat in judecata si trebuia sa fiu executat silit si aceasta ”DATORIE” s-ar fi prescris.
Acum cateva zile am primit acasa o Incuviintare de executare silita emisa de judecatorie, emisa in data de 28.09.2012. Deci banca m-a dat inca o data in judecata.
A venit de plata 10.794,28 lei. Avand in vedere ca acest card a fost fraudat de ce trebuie sa platesc eu?
Am o nelamurire cu privire la ce admite INSTANTA:
Admite cererea de încuviintare a executarii silite.
Incuviinteaza executarea silita in raza teritoriala a judecatoriei sector ... impotriva mea, la cererea debitoarei .... pentru recuperarea sumelor datorate de catre debitor in temeiul contractului din 2008, cerere formulata in dosarul de executare silita din 2010.
Ce inseamna acest lucru? Eu lucrez in judetul Ilfov. Asta inseamna ca nu poate sa imi puna poprire pe salariu? Nu am bunuri mobile si imobile pe numele meu. Impreuna cu sotia si cei 2 copii stam in apartamentul parintilor mei.
Ce mi se poate intampla?
Avand in vedere ca mai am doua credite la aceeasi banca, la care platesc ratele la zi, in valoare de 440 lei pe luna, nu imi permit sa mai dau 30% din salariu daca executorul judecatoresc nu doreste sa facem o negociere in care sa platesc maxim 300 lei pe luna, pana se stinge datoria, care nu este a mea.

Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
flores201972, utilizator
Cel mai recent răspuns: flores201972 , utilizator 09:16, 26 Februarie 2013
Formulati rapid contestatie la executare si aratati toate aspectele pe care le-ati prezentat. Eventual anexati si o adresa din partea organului de politie cu privire la evenimentul din 2009.
Va multumesc pentru raspunsul rapid pe care mi l-ati dat.
Incuviintarea executarii silite este emisa de catre judecatorie in data de 28.09.2012, iar eu am primit abia pe data de 20.02.2013 aceasta incuviintare de la executor. Nu este tardiv sa depun aceasta contestatie? Daca eu am primit de la politie instiintare ca s-a clasat dosarul cu autori necunoscuti, inseamna ca si banca a primit la fel. Atunci de ce ma executa?
Contestatia nu se depune in 15 zile de la emiterea Incuviintarii executarii silite?
flores201972 a scris:


la cererea debitoarei .... pentru recuperarea sumelor datorate de catre debitor





Este eroare materiala in cuprinsul hotararii judecatoresti ,pentru ca este o premiera ca debitoarea sa formuleze cererere...
Contestatia trebuie depusa in 15 zile de la comunicarea somatiei
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
ynocentta, utilizator
Scuze... m-am grabit. Creditoarei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate poprire pe cont andrei.andrei13 andrei.andrei13 In 2014 am facut un imprumut,nu am mai putut plati pentru ca am fost disponibilizat.Creeanta a fost preluata de o firma de recuperari.Am fost plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita Laur_entiu Laur_entiu Buna seara. Am avut un card la o banca pe care nu l-am mai achitat de mult timp. Acum 2 zile am primit acasa un plic de la un BEJ prin care ma anuntau ca a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite credit bancar. glteca glteca Buna ziua. In anul 2006 am luat un credit bancar pe o perioada de 10 ani. Ultima rata pe care am putut sa o achit a fost in luna Noiembrie 2007. Dupa care ... (vezi toată discuția)