avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul angajatorului de a plati salariile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul angajatorului de a plati salariile

Cum imi pot recupera ultimele 3 salarii de la locul de munca? La ITM mi s-a spus ca pot actiona doar in instanta. E absurd! Daca nu mi-am primit banii munciti, de 3 luni de zile, de unde as avea bani sa suport asemenea cheltuieli? Exista varianta unui avocat din oficiu? Sau varianta unui avocat care sa-si primeasca remuneratia la sfarsit?

Figurez ca angajat al societatii desi de 2 luni de zile refuz sa ma duc la munca! Sunt in domiciliat in Bucuresti, sediul firmei este in Bucuresti, iar locul unde se desfasoara activitatea este in Ploiesti.
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Octavianmnl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 12 Aprilie 2013
Nu exista aceste posibilitati dar exista posibilitatea sa va reprezentati dumneavoastra in instanta, nu este foarte greu practic trebuie sa faceti o cerere de chemare in judecata in care sa explicati ca nu v-ati primit salariul. Mai departe in baza rolului activ judecatorul v-a decide cine are dreptate. Litigile de munca nu se timbreaza deci nu va trebui sa platiti nimic. O data cu cererea trebuie sa depuneti si probele, adica dovezile, ca nu v-ati luat salariul ( extras de cont).
Cristian Raduta - Birou de Mediator, Mediator
Multumesc. Cum fac aceasta chemare si cui ma adresez? Exista un tipizat sau dau cu subsemnatul?
Octavianmnl, utilizator
@Octavianmnl

Faceti o sesizare in scris la ITM, daca refuza sa v-o ia in considerare, sesizati Inspectia Muncii, for superior ITM.
De asemenea, promovati si o actiune in instanta impotriva angajatorului, la Tribunalul unde aveti locul de munca sau domiciliul.
Un model de actiune in instanta pentru neplata salariilor gasiti aici:
[ link extern ]

Actiunea se va depuneTribunalul in raza careia domiciliati sau locul de munca ....actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul .. prin urmare, el va trebui sa faca dovada platii salariului si nu angajatul ...
Va multumesc foarte mult! Imi voi recupera banii de la acest director care nu a stiut sa-si respecte angajatii! Sper sa se invete minte !

Alte discuții în legătură

Rezultatul muncii nabres nabres eu si inca trei colegi suntem angajati cu contract de munca dar firma nu ne mai platit pentru munca depusa in anul 2013 pe lunile iunie-octombrie inclusiv pe ... (vezi toată discuția)
Cererea de chemare in judecata, in cazul litigiilor de munca - se taxeaza sau nu ? si cu cat ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Astazi, toti colegii am hotarat sa cerem in instanta niste sporuri. Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns: - Cererea de chemare in judecata, in ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa ma plateasca andrada03 andrada03 buna am lucrat 14 zile cu caontract de munca la un magazin mixt,angajatorul a stat cu mine dupa 14 zile mi-am dat demisia pt ca nu mai placut ,angajatorul ... (vezi toată discuția)