avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rezultatul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rezultatul muncii

eu si inca trei colegi suntem angajati cu contract de munca dar firma nu ne mai platit pentru munca depusa in anul 2013 pe lunile iunie-octombrie inclusiv pe motivul ca nu sunt incasari ,iar noi am refuzat sa mai lucram daca nu ne plateste iar dansii au zis ok si ne-au bagat concediu fara salariu din noiembrie si pana in prezent.In toata aceasta perioada ne-au tot zis ca ne dau banii dar nu s-a intamplat nimic.Intrebare?Cum trebuie sa procedam sui sa ne adresam sa ne recuperam banii pentru care am muncit?Am zis ca ii reclamam la ITM dar ei au zis ca ei au platit contributiile pentru noi si nu au ce sa le faca!Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 28 Mai 2014
Art.40 alin.2 C.mun.:
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
....

Prin urmare, neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.
Medierea coflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social)
Ce documente trebuiesc depuse la tribunal pentru a chema angajatorul in judecata pentru neplata salariilor ?
Cererea de chemare in judecata la care puteti atasa copia c.i.m.
Va mai solicit o lamurire .Daca in localitatea in care am domiciliul am judecatorie pot depune aceasta cerere aici sau numai la tribunal?

Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2014
nabres, utilizator
Litigiile de munca incep a se judeca la tribunal.
Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Demisie si drepturile angajatului karina7 karina7 buna am si eu o intrebare. mi-am dat demisia acu o luna si inca nu mi-am primit tot salarul, doar o mica parte din el. ce as putea face in legatura cu asta ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu de la societate privata a_l_e_x a_l_e_x Buna, lucrez la o societate de paza si protectie din ianuarie 2013 si pana in acest moment nu am primit salariul intreg ci doar jumatate in fiecare luna. ... (vezi toată discuția)
Salariu Olteanuiulia Olteanuiulia Am lucrat la o firma Si.nu Mi A Platit concediul Si lichidarea.ce e de facut (vezi toată discuția)