avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plangere ANPC impotriva unui dezvoltator imobiliar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plangere ANPC impotriva unui dezvoltator imobiliar

Stimati domni si stimate Doamne,

In urma cu un an am achizitionat o locuinta de la un dezvoltator imobiliar, in Tunari, jud Ilfov.
In timp, au inceput sa apara hibele cladirii, respectiv, fonoizolatie inexistenta intre apartamente, termofatadare inexistenta, cheltuieli cu intretinerea mai mari du 100% in loc sa fie mai mica cu 40% cum s-a promis in oferta dezvolatorului si multe alte probleme.
Am facut in noiembrie o plangere catre ANPC, care a redirectionat-o catre ISC, acestia din urma raspunzand in scris :
Conform ART.2 din legea 10/1995,
Sunt exceptate clădirile pentru locuințe cu parter și parter plus un etaj și anexele gospodărești situate în mediul rural și în satele ce aparțin orașelor, precum și construcțiile provizorii.

Cu alte cuvinte, datorita faptului ca m-am mutat la tara, Inspectoratul de Stat in Constructii nu poate sa ma protejeze, in calitate de "Consumator European - si am drepturi" :O
Bun. Am inceput sa studiez legile, mai ceva ca un avocat. Am ajuns la urmatoarele concluzii:
1) OG 21 din 1992, modificata de Legea 449/2003, cu modificările si completările ulterioare, ultima fiind făcută prin OUG 174 din 2008, imi permite mie ca si cumparator sa fac o sesizare catre ANPC impotriva acestui dezvolatator imobiliar, pe numele sau Avalon Residence SRL.
2) Fac sesizare, insa ISC-ul nu ma poate ajuta pentru ca "stau la tara"
3) Mi se pare discriminatorie aceasta lege 10/1995, desi, având in vedere dezvoltarea zonelor rezidențiale si extinderea acestora in aproprierea marilor orașe, si având in vedere faptul ca dezvoltatorii imobiliari construiesc ansambluri întregi in vederea comercializării acestora pentru obținerea unui profit, consideram ca Legea 10 din 1995 le face „viată mai ușoara”, putând foarte ușor sa-si bata joc de cumpărătorii de buna credința care doresc achiziționarea unui apartament / casa sau a unei locuințe, într-o zona mai puțin aglomerata si poluata.
Ce este de facut, intreb si eu cativa oameni cu ceva mai multa experienta?

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul imobiliar are obligatia sa-ti asigure presiunea apei? tataee05 tataee05 Buna seara, Am si eu o intrebare referitoare la obligatiile dezvoltatorului imobiliar: Este obligat sa-ti asigure presiunea apei in apartamentul pe care l-ai ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan 2011 albina albina buna ziua.Am achizitionat recent o parcela de 1000 mp, extravilan si descopar ca nu pot sa il trec in intravilan si sa fac demersuri pt inceperea constructiei ... (vezi toată discuția)