avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Majorare impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Majorare impozit

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
detin 1/2 dintr-o casa dobandita in 2001, 1/2 dintr-o casa dobandita in 2007, iar in prezent locuiesc in casa parintilor mei (aici nu sunt proprietar). Imi puteti spune pentru care proprietate imi va fi majorat impozitul cu 65%?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:32, 6 Martie 2013
Conteaza foarte mult unde aveti domiciliul? Daca au fost dobandite prin succesiune?

Deci, daca aveti mutatia la parinti, atunci proprietatea din 2001 se considera domiciliul si este scutita, iar proprietatea din 2007 se va majora.

Repet, conteaza sa raspundeti la cele doua intrebari pt un raspuns sigur.
Proprietatile nu au fost dobandite prin succesiune, iar domiciliul il am la parinti.
Multumesc,
In cazul acesta este valabil ce am scris mai sus, se va majora pe cota de 50%, cu 65%, ca fiind prima proprietate in afara celei de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat pe apartamentul luat prin prima casa Simonesco Simonesco Buna ziua, am fost azi sa-mi inregistrez pe fond Fiscal apartamentul luat prin Prima Casa BCR si mi s-a dat sa completez si sa duc maine declaratia speciala de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire aflata in proprietate adipir adipir Cum se calculeza impozitul anual pe cladiri, in urma noii legislatii ,prin impozitarea celei de-a doua locuinte aflata in proprietate. Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)