Buna ziua,
In anul 1994 mi sa eliberat de la judecatorie ,o adeverinta din care rezulta ca pe
o anumita suprafata de teren agricol sunt proprietari 5 persoane.
In anul 2002 una din cele cinci persoane si-a scos titlu de proprietate pe numele lui,
dar sunt trecuti si ceilalti in subsolul titlului.
Eu pentru a-mi face titlu numai pe numele meu ce pot face?
Mentionez ca in 2002 nu a instiintat pe nimeni pentru ceea ce a facut(obtinere titlului de proprietate)
In acest moment sunteti coproprietarii terenului in cauza. Persoana care s-a ocupat de obtinerea titlului de proprietate v-a facut o favoare si nu v-a prejudiciat cu nimic, deci trebuie sa-i multumiti.
Pentru a deveni proprietar pe cota dumneavoastra de teren, trebuie sa cereti in instanta iesirea din indiviziune. In hotararea judecatoreasca va fi specificat care este bucata de teren pe care o va primi fiecare dintre cei 5 coproprietari. Cu hotararea judecatoreasca va puteti intabula terenul la cadastru partea care va revine.
Nu am de ce sa-i multumesc ,ca puteam face si eu acest lucru.El a scos titlul cu scopul de a vinde terenul ,dar nu a putut,nu sa-mi faca mie o favoare.
Interpretati cum doriti activitatea rudei dumneavoastra, dar daca vreti sa rezolvati problema mai rapid si fara dureri de cap este mai bine sa fiti in relatii bune cu rudele cu care trebuie sa impartiti terenul .
Daca se creaza un conflict , nu va va durea doar capul, dar va va ustura si la buzunare :) un proces in instanta pentru iesirea din indiviziune, in cazul unui conflict intre parti inseamna costuri mari : avocati, expertiza, ani de zile de procese . Analizati care este interesul dumneavoastra prioritar ( obtinerea terenului sau sa va racoriti spunandu-i vreo doua cuvinte dure rudei care a scos titlul ) si actionati in consecinta .