avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1372 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Patronul Refuza sa imi dea adeverinta!
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Patronul Refuza sa imi dea adeverinta!

Buna ziua, am si eu o problema la care sper sa imi puteti da o cale de rezolvare, am cerut la firma la care lucrez o adeverinta de salariat si fisa fiscala pentru a face un credit bancar, dar au zis ca nu vor sa imi elibereze nimic.
Mentionez ca sunt salariat la aceasta firma de 7 ani timp in care nu am avut nici o problema la locul de munca.

Imi puteri spune va rog daca este normal sau legal sa imi refuze dreptu de a face un credit bancar??

Si ce pot face in aceasta situatie.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:12, 27 Februarie 2013
angajatorul are obligatia sa va elibereze adeverinta, potrivit dispozitiilor Codului Muncii art. 40 parca....va puteti adresa in scris Inspectoratului teritorial de munca
Va multumesc pentru info!
Potrivit prevederilor art. 8 alin. 3 din HG 500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera aceste documente constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 la 1000 lei. Daca dupa cele 15 zile nu primiti niciun document de la angajator, sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu-mi elibereaza adeverinta de salariu si vechime munca jasonjason jasonjason de ce numi patronu elibereaza adeverinta de salariu si vechime munca, o zis ca nu vrea sa ne dea adeverinta oare de ce are dreptu asta va rog sa ma lamuriti ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit pt banca florian_dum florian_dum BUna ziua, Am nevoie de un raspuns urgent va rog. Angajatorul refuza sa.mi elibereze o adeverinta de venit pt o banca. Pt un card bancar. Sunt angajat cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime catalin_klaus catalin_klaus Buna ziua! As dori sa stiu ce aricol din codul muncii il oblige pe angajator sa-mi elibereze decizia de incetarea a contractului de munca si adeverinta de ... (vezi toată discuția)