avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara major

Buna ziua,baiatul prietenului meu a implinit 18 ani.Pana acum,platea pensia alimentara intr-un cont deschis pe numele fostei sotii.Cum poate proceda de acum incolo legal sa-i dea banii copilului,dar sa aibe o hartie la mana (ceva chitanta lunara)in caz de rasturnare de situatie?Se poate plati prin mandat postal direct pe adresa fiului sau sau cum sa procedam ca sa nu se trezeasca iar dat in judecata de fosta(care tocmai l-a amenintat ca asta va face daca nu-i mai vireaza ei banii in cont) sau chiar de copil,ca vorba aia,nu se stie niciodata.Copilul e intr-a
11-a,mai are un an pana termina liceul.Daca nu-si continua studiile mai este obligat la plata pensiei alimentare?
Ne intereseaza cum e mai bine sa procedam legal,deorece banii astia sunt "contabilizati"de fosta lui sotie foarte atent.Bineinteles ca copilul primeste mai mult decat dublul sumei in mana,dar asta e cu totul altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
frezii, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 28 Februarie 2013
este legala virarea sumei in contul sotiei, cu mentiunea" pensie intretinere ....si numele copilului",
puteti insa s-o avizati/informati in scris ca doriti sa virati banii intr-un cont persoanal al fiului; orice forma de plata agreati, aveti grija sa aveti document justificativ: chitanta, foaie de varsamant, ordin de plata...etc.
daca nu mai continua studiile nu mai poate fi obligat la plata pensiei !
poate sa platesac sub orice forma , dar cea mai sigura prin transfer bancar sau mandat postal , cu mentiunile eferente ... si aceste chitante , tinute sub cheie , in seif.....
Poate nu m-am exprimat cum trebuie.Stim ca e legala virarea in contul fostei sotii,dar nu mai dorim ca banii sa ajunga la ea ci la copil direct,tinand cont de faptul ca acesta a implinit 18 ani.Ea nu vrea si pace,vrea tot in contul ei.Noi nu mai vrem in contul ei ci o alta modalitate legala.Copilul nici nu prea mai sta cu ea.
Uitati-va intai pe hotarare si vedeti ce scrie.. daca scrie pana la majoratul copilului, puteti sa sistati pensia catre fosta sotie si sa-i dea copilului prin mandat postal. daca scrie pana la terminarea studiilor, tot sotiei ii da.
Dupa ce copilul implineste 18 ani, numai el poate face cerere la instanta pt a se stabili o pensie, deci degeaba va ameninta fosta sotie.

puteti plati pensia de intretinere fiului direct, intr un cont cu dovada platii
in cazul unei actiuni in judecata deschisa de fosta sotie, cererea ei va fi respinsa deoarece fiul are 18 ani si orice actiune se face in nume propriu...asadar doar fiul, acum la 18 ani va poate actiona in instanta pentru neplata...sotia nu mai are prea multe de spus

Alte discuții în legătură

Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Poprire fanny000 fanny000 Buna ziua,mai am o intrebare ,eu primesc pensia alimentara in cont ,fostul sot este pensionar militar i se opreste din pensie si se vireaza mie in cont.Eu am ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste pensia alimentara ??????????????? Sunt bugeta. Pensia alimentara a fost ridicata direct de la institutia unde lucrez de fosta sotie. As vrea sa aflu daca efectiv aceasta este calea legala. ... (vezi toată discuția)