avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul preaviz

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o informatie : in cazul acordarii unui preaviz ziua in care inregistrez actele si le aduc la cunostinta angajatului in cauza o socotesc in cele 20 de zile ale preavizului sau nu.
Concret : i-am dat actele si a semnat de luare la cunostinta in data de 01.02.2013. Care este ultima zi in care acel angajat va fi pontat ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 27 Februarie 2013
1. Teremnul de preaviz incepe sa curga de la data de 01.02.2013, daca in instiintare s-a mentionat aceasta data.

2. Ultima zi de preaviz este, in acest caz, data de 01.03.2013.
data incetarii c.i.m. poate fi ultima zi lucrata ...

Dati-ne detalii despre instiintarea de preaviz .. ce date cuprinde si cand a fost primita de catre salariat?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Preavizul are numar de inregistrare din 01.02.2013, data la care angajatul a fost instiintat si a semnat de luare la cunostinta.
Prin continutul preavizului i se aduce la cunostinta :
-desfiintarea postului ca urmare a restringerii activitatii ( exista Decizie a administratorului in acest sens)
-acordarea perioadei de preaviz, cuprinsa intre 04.02.2013-01.03.2013
- ca pe perioada preavizului beneficiaza de toate drepturile prevazute de lege
-ca societatea nu dispune de locuri de munca vacante, conforme cu pregatirea si experienta sa.

Separat, am facut si decizia de incetare a CIM cu data de 01.03.2013.

Dupa cum observati eu nu am socotit data de 01.02.2013 ca facind parte din preaviz. Am inceput doar cu data de 04.02.2013 si in a 20-a zi lucratoare ii voi inceta CIM ( adica pe 01.03.2013)
Si la acest punct as avea nevoie de clarificarile dumneavoastra. Am facut bine sau trebuia sa-i socotesc si ziua de 01.02.2013 ?

Va multumesc !
In speta, preavizul incepe sa curga de la data de 04.02.2013 si se termina in data de 04.03.2013

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula concedierea in instanta? b0g23 b0g23 buna ziua, cazul meu este urmatorul: - lucrez la o societate comerciala incepand aprilie 2010, contract nedeterminat, studii superioare; - am primit decizie ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Preaviz iama iama Poti fi in preaviz daca nu ai semnat nici un act aditional? Pe data de 8mai am fost informat prin e-mail ca de la 1mai sunt in preaviz. Este legal asa ... (vezi toată discuția)