avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata cheltuieli asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata cheltuieli asociatie locatari

Locuiesc la apartament proprietate personala la bloc si doresc sa platesc la furnizori apa potabila si gunoiul menajer prin card POS sau cont curent bancar fiind metode moderne de plata. Intrebarea mea este daca pot fi restrictionat de aceasta alegere deoarece presedintele de asociatie spune ca legea nu imi permite acest lucru si nu pot sa fac aceste plati decat in cadrul asociatiei. Mentionez ca sunt cu plata cheltuielilor de intretinere la zi si nu am avut probleme de intarziere de cand sunt in aceasta asociatie.
Va multumesc pt raspuns

fac precizarea ca pentru integistrarea consumului de apa potabila sunt montate apometre la conductele de intrare in apartament care au fost verificate de furnizor la data de 25.02.2013
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Adriantot, moderator
Domnule utilizator Adam Grecu nu mai induceti lumea in eroare lasati sa raspunda un jurist nu vedeti ca incurcati merele cu perele? Eu intreb una si dv raspundeti ce va convine. Nu mai fiti partinitor lasati presedintii de asociatiesa-si faca treaba ca unii nu au achitat sumele incasate de la proprietari si si-au insusit banii sunt cazuri expuse in media. Am studiat legea 230/2007 actualizata in 2010 si Norme de aplicare. Va rog nu mai faceti propaganda ieftina cu comunismul.
Interventie moderator

Atunci asteptati sa va raspunda un jurist.
Dvs.aveti impresia ca facand plati in contul furnizorului de apa "la POS" si existand restante de plata ale celorlalti vecini,furnizorul nu taie apa la toata lumea de la intrarea in bloc ? Mijloace moderne de plata puteti folosi si pt.plata intretinerii in contul asociatiei daca tot nu va intelegeti cu cei din comitet,sau cel putin asa am inteles eu.
Domnilor utilizatori nu mai veniti cu idei proprii v-am rugat sa lasati sa raspunda un jurist sau un avocat. Nu doresc induceri in eroare din partea celor care fac parte din asociatiile de locatari, deoarece unii dintre ei se pricep foarte bine sa traga tepe. In curand vor fi desfiintate aceste asociatii si toate utilitatile vor fi preluate de firmele private furnizoare. in acest fel nu vom mai plati salarii ptr cei din comitetul executiv din asociatii si chiriile pentru locatia asociatiilor iar plata catre furnizori va fi fara comisioane si nu vor mai fi restante.Ganditi-va la cei amarati si saraci care nu pot plati.
Asociatiile de proprietari s-ar putea desfiinta si administrarea blocurilor sa intre in sarcina primariilor. Iar daca acestea or sa consulte proprietarii asa cum se face acum cand sparge strazile, cand taie copacii, cand cresc taxele locale..., va inchipuiti cum va curge laptele si mierea. Poate unii uita cat de bun administrator este statul, cu cele mai bine gestionate regii autonome si intreprinderi din subordine, fara birocratie...
Nu vor mai fi restante, nu va mai fi saracie, statul va avea grija de toate si la cele mai mici preturi asa cum stiu sa faca unii dubland, tripland si paraduind.
E bine sa fim atenti la ce ne dorim pentru ca s-ar putea sa ni se indeplineasca!

Alte discuții în legătură

A intra in legalitate cu ajutorul infiintarii asoc. proprietari zolyxx zolyxx Noi acum dorim sa infiintam asociatia de proprietari in scara cu 20 de ap. Pana acum nu am avut nici asociatia de locatari, nimic. Strangeam bani pt consumul ... (vezi toată discuția)
Facturare asociatie catre alte asociatii OneDj OneDj Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu un raspuns legat de urmatoarea speta: Locuiesc intr-un complex rezidential alcatuit din 8 blocuri, 8 asociatii de ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare apa rece mirusaby mirusaby Buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: cum se mai poate imparti apa rece, diferenta intre citit in ap. si citit de cei de la apa canal , ... (vezi toată discuția)