avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Povestea unei fete din Camerun
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Povestea unei fete din Camerun

A plecat din Camerun , lasand acasa o fetita , telul ei , era terminarea unei Facultati de Medicina .S-a inscris la o facultate de Medicina , demersuri realizate in 2012 pt anul 2012 -2013, a fost acceptata ,a platit taxele , insa din motive ce nu tin de ea , nu a putut pleca din Camerun , decat in ianuarie a.c.A sosit la facultate si in Romania la jumatatea lunii ianuarie ,are drept de sedere pana in mai . Marea problema a inceput , cand prezentandu-se la secretariat , pentru inregistrarea sosirii ei , i s-a comunicat verbal ca a sosit prea tarziu si ca nu mai poate fi inregistrata. De aici incepe dilema , a platit taxele , a sosit doar mai tarziu , iar ea nu poate pleca inapoi in Camerun datorita costurilor f. mari du-te- vino , deja a cheltuit pt venirea ei , si se intreaba cum poate rezolva sa ramana in tara pana in toamna cand va reincepe facultatea . Caror institutii sa se adreseze , ce sanse are ?Ce o sfatuiti? si inca ceva ; de ce facultatea nu a instintat-o oficial intr-un timp optim de noua situatie creata de lipsa ei ,pentru a nu mai fi nevoita sa faca acest drum degeaba pentru acest an 2012-2013.Va multumesc anticipat !Are nevoie de sprijinul nostru!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:55, 28 Februarie 2013
Oficiul Roman de Imigrari care a aprobat viza decide si prelungirea ei.
Aveti aici
[ link extern ]
lista formatiunilor teriotirale, faceti click pe cel care va intereseaza si veti vedea detaliile de contact, programul de lucru etc.

In ceea ce priveste facultatea, nu stiu ce sa va spun... e regretabila lipsa de comunicare, daca rectorul nu va ajuta cred ca doar un demers la Ministerul Educatiei Nationale mai poate rezolva ceva in privinta taxei platite - un transfer al banilor pentru anul universitar 2013-2014.
O intrebare: inteleg ca a avut motive intemeiate sa nu se prezinte, a anuntat facultatea de acest lucru? A cerut amanarea cursurilor sau n-a facut nimic in sensul acesta?
Regulamentul facultatii in mod sigur are precizari legate de obligativitatea frecventarii cursurilor si despre absente, in ce masura influenteaza acestea promovarea anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema eliberare diploma facultate artifex Aleex123 Aleex123 Buna ziua, Sotia mea a depus acum 3 saptamani o cerere pentru eliberarea diplomei de licenta la facultatea artifex din bucuresti + suma de 200 RON , In ... (vezi toată discuția)
Probleme cu universitatea AdinaIP AdinaIP In anul 2012-2013 am platit integral anul universitar insa nu am putut beneficia de serviciile educationale din semestrul al doilea din pricina unor probleme ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi restituie diploma de bac danastreza danastreza M-am inscris in anul 2006 la o facultate.Am depus diploma de bacalaureat in original la inscriere ,le-am platit o suma de bani si din motive personale n-am ... (vezi toată discuția)