buna seara,
am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul de a incepe reparatia.
Midocar mi-a reparat masina iar cand a terminat le-a trimis mail celor de la UNIQA sa plateasca dar acum cei de la UNIQA s-au sucit si nu mai sunt de acord sa plateasca tot cea ce au aprobat pentru reparatie...Midocar ma pune acum pe mine sa achit 4780 lei...
ce ma sfatuiti? Nu mi se pare normal sa platesc eu din moment ce UNIQA a aprobat aceste reparatii...daca stiam ca nu se poate nu o mai duceam la service...
imi pot ridica masina de la midocar fara sa achit?
nu stiu ce sa fac , va rog sa ma sfatuiti.
Factura proforma se emite in urma unui deviz de reparatii, deviz care se face in momentul deschiderii dosarului de dauna...si tot in acel moment asiguratorul, din moment ce spuneti ca au contract de agreere, ar fi trebuit sa fie de acord cu respectivul deviz.Daca asiguratorul invoca inspectia de risc, posibil sa fi avut daune inainte de incheierea politei de asigurare, iar pentru acestea, sunt indreptatiti sa nu acorde despagubiri.
da, masina avea o avarie, dinainte de inspectia de risc, dar in decembrie am avariat-o din nou si am deschis dosarul de dauna pentru avaria din decembrie nu pentru cea care exista la inspectia de risc.
Am o nelamurire cu aceasta factura proforma...ea trebuia trimisa de service inainte sa se apuce de repararea masinii sau dupa? pentru ca service-ul a trimis-o cand au terminat de reparat masina si pe mine m-au anuntat ca trebuie sa platesc 4780 lei abia dupa ce au terminat de reparat. Nu era normal sa fiu intrebata inainte de a fi bagata in reparatie? sa le dau acordul sau nu?
acum sunt pusa in fata faptului implinit si daca nu platesc ei spun ca nu am cum sa-mi iau masina din service.
azi am mers si la inspectorul care se ocupa de dosarul meu, la UNIQA si la MIDOCAR si la BROKER....dar se acuza reciproc intre ei....
ceea ce m-a uimit a fost raspunsul inspectorului de la UNIQA: mai intai dam acceptul de intrare in reparatie dupa care verificam :)))...asa a ei au acceptat sa mi se repare masina dupa care au constatat ca nu m vor achita tot...si asa ca a ramas sa achit eu...cica asa este politica la orice societate de asigurari...true?
Absolut inducere in eroare!!! Inspectorul este fortat de situatie sa procedeze asa, pentru ca va plati el diferenta, pentru lucrarile/materialele ce ar fi trebuit sa le refuze inainte de acceptul reparatiei/devizului si ulterior eventualelor reconstatari cerute de reparator.
ASA procedeaza TOATE societatile de asigurare:rtfm:
Verificati daca in conditiile generale anexate politei CASCO exista o clauza prin care asiguratorul are dreptul sa faca propriile investigatii si care este termenul de efectuare a acestor investigatii (similar cu asigurarile RCA). Este logic ca acceptul de reparatie a autoturismului sa fie dat numai dupa ce asiguratorul si-a terminat investigatiile. Dar, in acest caz reparatia va incepe dupa un timp destul de mare (de ordinul lunilor).
Mai exista posibilitatea ca asiguratorul sa constate ca nu toate toate piesele avariate sunt urmare a accidentului.
In fine, exista posibilitatea ca valoarea pagubei sa fie mai mare decat valoarea asigurata.
Dvs. trebuie sa va lamuriti care este motivul pentru care asiguratorul nu plateste intreaga valoare a devizului de reparatie. Convocati asiguratorul la conciliere directa, iar in cazul in care nu rezolvati problema pe cale amiabila introduceti actiune in instanta impotriva societatii de asigurare.