avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un teren si pentru care am girat cu apartamentul. Suntem in stadiul de neplata de 3 luni si de aceea banca ne-a instiintat de faptul ca ne va executa. Problema este ca valoarea de acum a apartamentului nu mai achita decat vreo 50 % din valoarea creditului, deci va trebui sa impartim datoria ramasa. Cum sa procedez, cui sa ma adresez? Mai intai sa dau divort? Sau este mai bine sa ne intelegem la notariat? Se poate acest lucru, chiar si cu copii? Se poate imparti datoria si de comun acord?
Va multumesc frumos!
Intai divortati, apoi impartiti bunurile. Divortul se poate obtine la notar daca va intelegeti cu privire la locuinta copiilor, pensie intretinere, nume dupa divort.

Va multumesc.
Si cu partajul?
Cum sa procedez>?
Astept sa ne execute banca.>?
Cu privire la partaj e mai bine daca va intelegeti cu sotul si sa nu ajungeti in fata instantei.
Nu prea aveti sa sa impartiti la partaj.. nu are sens sa mai platiti alti bani in plus, fi eca va intelegeti, fie ca nu. Va executa banca si apoi ramaneti datori cu restul la gramada, banca putandu-se indrepta asupra bunurilor si veniturilor fiecaruia.
Dar ma ajuta cu ceva faptul ca este violent(am 2 certificate medicale) fata de mine si fata de copii-la impartirea datoriilor? Sau se impart -dupa vanzarea apartamentului de catre banca- cam 50% cu 50%?

Alte discuții în legătură

Partaj masina si teren ContSters310063 ContSters310063 voi ajunge la divort, cu copil minor dupa 10 ani de casnicie. sotul doreste partaj pt auto si teren. se platesc in continuare rate. cum sa procedez pentru un ... (vezi toată discuția)
Divort Csilla1 Csilla1 upa patru luni de cand a plecat de acasa sotul meu in urma unei discutii in contradictoriu -el o numeste certa - a cerut de la primarie duplicat dupa ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)