avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... comportament neadecvat adolescenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

comportament neadecvat adolescenta

buna seara.as dori niste indrumari referitoare la comportament neadecvat adolescenta(aproape 14 ani),fara antecedente penale,infractiuni.comportamentul neadecvat se refera la intarzieri cu 5-6 ore in oras,anturaj cu mult peste varsta ei (baieti de 19-20 ani),imposibilitatea de a controla la telefon(zice ca nu-l aude cand suna parintii).se banuieste de catre parinti ca aceste porniri vor duce curand si la alte fapte.ce parghii legale au acesti parinti pe la institutiile statului ca situatia sa nu se inrautateasca?exista programe de supraveghere a minorilor fara a-i scoate de la scoala unde invata si din mediul familial ?rog sfaturi .multumesc mult
Cel mai recent răspuns: morenamaria , utilizator 17:06, 2 Martie 2013
S-a incercat consilierea psihologica a minorei, poate si a parintilor?
nu si nici nu ar vrea pretinzand ca ea nu are nevoie, ca nu are nici o problema.
Adolescenta este o varsta dificila atat pentru minora, cat si pentru parinti. Aici, eu vad o oarecare distanta intre adolescenta si parinti, in sensul ca parintii nu au reusit sa fie prietenii propriului copil.
Consider unica solutie in rezolvarea acestei situatii canalizarea interesului fetei spre niste activitati care sa-i ocupe timpul si s-o indeparteze de anturajul actual. Trebuie ca fata sa nu-si dea seama de scopul propus. Parintii pot consulta un psiholog priceput, care sa-i indrume , fara stiinta fetei.
Pericolul este real si raul posibil a fi produs este ireversibil.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Martonze, utilizator
Va las acest link, desi convingerea mea este ca temerile dvs sunt de alta natura [ link extern ]
Varsta de 12-15 ani este periculoasa pt adolescenti, pt ca atunci vor sa devina independenti.
Sfatul meu este ca parintii sa incerce sa-si reapropie fata de ei si sa ceara consiliere psihologica chiar pt ei.
Succes!
Doar autoritatea părintească , care ,din câte relataţi,nu este suficient de puternică, ar putea conduce la o revizuire a unui astfel de comportament.Anturajul,care este factorul principal al unor asemenea derapaje, ar trebui controlat şi făcută o selecţiea prietenilor .Câtă vreme adolescenta nu comite fapte antisociale,nu poate interveni nimeni din afară, doar şcoala şi familia rămân factorii care îi pot remodela comportamentul şi o pot conştientiza de riscurile acestor derapaje de la normalitate.

Alte discuții în legătură

Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)
Copil problema desperadoxyz desperadoxyz Va salut! M-as bucura daca ma-ti putea ajuta cu o problema. Este vorba de un copil minor de 15 ani care fuge noaptea din casa, nu vrea sa mearga la scoala, se ... (vezi toată discuția)
Mama nu își mai poate controla copilul minor GeorgeTo GeorgeTo Sora mea are mari probleme cu fetița ei 15 ani . Pe langa anturajul care și la format o alta fata care o influențează negativ și o manipulează prin fel ... (vezi toată discuția)