avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil problema
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil problema

Va salut! M-as bucura daca ma-ti putea ajuta cu o problema.
Este vorba de un copil minor de 15 ani care fuge noaptea din casa, nu vrea sa mearga la scoala, se comporta ca un bolnav psihic. Ce masuri legale se pot lua sa rezolvam situatia sau sa il putem duce la psihiatru? refuza sa mearga la psiholog.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:16, 31 Mai 2016
Apelati la DGASPC de care apartineti, gasesc ei solutii.
Este chiar o necesitate să apelați la DGASPC, așa cum deja ați fost sfătuită, deoarece aveți obligația să vă îngrijiți de creșterea și educarea copilului.Trebuie să sesizați această situație deoarece copilul este în pericol, iar dacă i se întâmplă ceva veți răspunde.
Am depus deja cerere. credeam ca mai exista si alte solutii
Incercati sa-l faceti sa mearga la scoala. Daca nu stiati si scoala are psiholog, puteti apela la acesta, la diriginte, la o sedinta cu ceilalti colegi la care dirigintele sa le explice unele lucruri legate de acest aspect al plecatului de acasa sau a ce se poate intampla cand umbli noaptea pe strazi, etc. Asistenta sociala nu prea face mare lucru si nici sa-l duceti la o scoala de corectie nu e indicat decat daca e chiar necesar. Incercati sa-l luati cu vorba buna, strangeti-va mai multi din familie si stati serios de vorba, ca daca incepe de pe acum cu introvertitul mai tarziu va poate da mai mari batai de cap. Nu neglijati.
Încercați și să-i controlați anturajul, prietenii. Acest comportament presupun că este consecința unor influențe din partea unor prieteni, care se comportă asemănător. Dacă va continua astfel riscați abandonul școlii și cine știe câte. Solicitați și ajutorul unor rude care pot avea mai multă autoritate asupra copilului, și care să-i explice consecințele nefaste ale acestui tip de comportament pentru viitorul lui. Este necesară multă muncă și răbdare pentru a-l putea aduce pe calea cea bună.

Alte discuții în legătură

Copilul meu a ajuns un golan Elisa_T Elisa_T Sunt o mama disperata, pusa intr-o situatie pe care nu mai stiu cum sa o rezolv. Am un baiat de 15 ani, pe care tatal lui nu a vrut sa-l recunoasca. L-am ... (vezi toată discuția)
Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui minor sub 14 ani Josephiine Josephiine Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Un minor terorizeaza o scoala gimnaziala. Are sub 14 ani si a fost dus de mai multe ori la ... (vezi toată discuția)