avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Descarcare gestiune PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Descarcare gestiune PFA

Buna ziua
Am o IF neplatitoare de TVA si contabilitatea se tine in partida simpla si am 2 nelamuriri:
1. Descarcarea de gestiune folosind coeficientul "K" se efectueaza lunar sau doar la sfarsit de an ?
2. Cum se calculeaza descarcarea de gestiune in anul al doilea ?

Mentionez ca folosesc Raportul de Gestiune periodic.
Cel mai recent răspuns: elyna4830 , utilizator 17:28, 18 Mai 2025
Cred ca formula de calcul a adaosului mediu in anul al doilea (dedusa cu regula de trei simpla) este astfel:

(sold adaos anul N-1 + adaos anul N) x 100 / ( sold marfuri val. aprovizionare anul N-1 + intrari marfuri anul N la val. aprovizionare)

Apoi aplic acest adaos mediu ( K ) valorii marfurilor vandute in anul N.

Asa procedati si dvs ?
Nu tine nimeni o evidenta contabila in partida simpla ?
descarcare de gestiune pfa florarie- monografie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)
Calculul coef.k in comertul cu amanuntul deutz deutz O S.C. cu obiect de activitate comertul cu amanuntul, are in gestiune atat marfuri cu tva 19% cat si marfuri cu tva 9% (evidenta se tine pe analitice aferente ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila sc neplatitor de tva florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru un Sc care practica comert cu amanuntul si este neplatitor de tva. Cum se completeaza ... (vezi toată discuția)