In luna ianuarie 2009 am cumparat un autoturism ce este inmatriculat pe Ungaria.dupa o saptamana am mers la politie sa verific masina daca e furata, si am aflat ca este furata din Ungaria. Astfel politia mi-a confiscat masina. Ce trebuie sa fac ca sa-mi recuperez masina sau banii?
In 2004 am trecut printr-o situatie similara, cand autoturismul mi-a fost confiscat in DE in urma unui control de rutina pe autostrada desi aveam confirmarea verbala de la serviciul roman de furturi auto ca masina e in regula. Se pare ca la noi dupa 5 ani masinile furate "dispar" din baza de date, la nemti niciodata.
Povestea este mult mai lunga, amintirile traumatizante, ideea este ca nu am recuperat nici un leu, am platit masina de doua ori (prima data la achizitie, a doua oara dupa am cerut companiei de asigurari din Belgia - proprietara de drept - o evaluare a autoturismului) in total achitand undeva la 16.000 Eur incluzand transport/cazare/etc pentru o masina de 7000.
Pentru a urma calea legala ar fi trebuit sa il dau in judecata pe proprietarul precedent, acesta pe cel de dinaintea lui samd. Primul proprietar in RO era o societate comerciala dizolvata. Deci am abandonat.
Nu sunt concluzii de tras, nici sfaturi de dat. Faceti tot posibilul sa achizitionati un autoturism nou, ati fi surprinsi sa aflati cate dintre autoturismele - in special cele de clasa mare-lux - din RO au probleme de acest gen, desigur complicitatea autoritatilor fiind subinteleasa. Inca ceva, incercati sa nu va bazati pe diverse programe sau baze de date gen VIN checker etc, s-ar putea si aici sa aveti surprize neplacute. In momentul actual singura confirmare pe care m-as baza ar fi una in scris din partea politiei germane.
In speranta ca intr-o buna zi poate lucrurile se vor schimba in bine (macar pentru copiii nostri),
Cu respect si compasiune pentru toti cei aflati in situatii dificile,
Cristian Constantin
Pe scurt, am facut un schimb auto cu o persoana. Eu i am facut contract de vanzare cumparare pt masina mea si el acelasi lucru pentru masina lui( masina cu numere de Ungaria, achizitionata cu 2 saptamani inainte de la proprietarul din ungaria-> conform actului de vanzare cumparare) A 2 a zi, mi am luat numere rosii si m am programat la RAR . Am avut surpriza ca masina era furata, si aveam absolut toate actele, inclusiv cele cu creditul persoanei din Ungaria. Eu nu am radiat masina care i am dat o.. dar este inmatriculate deja in alt oras, cu alt proprietar.(fals in acte presupun). Doresc sa stiu ce posibilitati am de a-mi recupera masina sau banii. Plangerea penala pentru inselaciune o depun zilele urmatoare, dar syunt curios daca nu pot sa cer retinerea fostei mele masini pe baza ca a fost inmatriculata fals. Ce pot face?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns,
Cristi.